“Nevşehir maçını alırsak yüzde 70 şampiyonuz” | Güney Gazetesi Mersin

“Nevşehir maçını alırsak yüzde 70 şampiyonuz”

Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Aka’dan kenetlenme çağrısı

“Nevşehir maçını alırsak yüzde 70 şampiyonuz”


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. Lig 1. Grupta geçen hafta Entegre Solar Elazığspor’u 2-1 yenerek yakın takipçisi ile arasındaki puan farkını 7’ye çıkaran lider Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu 25. Haftada yapacağı Nevşehir Belediyespor maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Mersin Stadyumu ve Aziz Sancar Tesislerinde sürdürülen çalışmalar sırasında oyuncuların oldukça neşeli olduğu görüldü. İlk maçta rakibini 2-0 yenen kırmızı lacivertli ekip bu maçta da galip gelerek şampiyonluk hedefine 1 adım daha yaklaşmak istiyor.

 

“BU MAÇTAN SONRA FİKSTÜRÜMÜZ RAHATLAYACAK”

Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, Güney’e yaptığı açıklamada, bu hafta Nevşehir karşısında çok önemli bir maça çıkacaklarını söyledi. Nevşehir Belediyespor’un ikinci yarının en çok puan toplayan takımı olduğunu vurgulayan Aka, “Sezon başından beri söylediğim bir şey var. Bana sizi en çok hangi takım sizi zorluyor dediklerinde Belediye Kütahyaspor ile Nevşehir Belediyespor demiştim. Şimdi bu iki maçımızdan Kütahya’yı atlattık. Kötü bir performansla şu an baktığınız zaman 1 puanın ne kadar değerli olduğunu görüyorsunuz. Nevşehir maçında kazandığımız zaman işin yüzde 70’lik kısmını halletmiş bulunacağız. Çünkü kağıt üzerinde en zor bir tane deplasmanımız var. Rakibimiz olarak söylüyorum o da Nevşehir takımı. Diğer kalan maçlarımızdaki takımlar bizim rakibimiz olmayacak. Bu maçtan sonra fikstürümüz çok rahatlayacak. 8 maçlık periyotta zor fikstürü atlatmış olacağız” şeklinde konuştu.  

 

“KENETLENELİM, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Mersin İdman Yurdu camiasına mesaj vermek istediğini ifade eden Aka şunları söyledi: “Kenetlenelim. Daha çok birlikte olalım. Özellikle içerideki Belediye Derince maçında inşallah bu puan farkı biraz daha açılmış olur. Belki aynı puanı korumuş oluruz. Daha çok statta olalım hep beraber kaynaşalım. Bu işi birlikte başaracağız diye slogan yapmışlardı. İnşallah birlikte başaracağız.”