“Mersin’e acil su gerekli” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’e acil su gerekli”

22 Mart Dünya Su Günü’nde Türkiye genelinde yaşanılan kuraklığa dikkat çeken Tarım ve Orman Bakanlığı, Bakanlık Müşaviri Dr. Ali Recep Nazlı, “Diyarbakır, Mersin, Muğla gibi iller acil su ihtiyacı olan yerler” dedi.

“Mersin’e acil su gerekli”


ELVAN KONUK


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, güncellediği kuraklık haritalarında, Ocak ayında ülkenin büyük bir kısmında şiddetli kuraklık yaşandığı belirtildi. Mersin de çok şiddetli kuraklık yaşayan illerin başında geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bakanlık Müşaviri Dr. Ali Recep Nazlı, 22 Mart Dünya Su Günü’nde sosyal medyadan 81 il için hazırlanan ‘İçme Suyu Eylem Planı’nı paylaştı. Suyun önemine dikkat çeken Nazlı, “Diyarbakır, Mersin, Muğla gibi iller acil su ihtiyacı olan yerler” ifadesini kullandı.

 

 

 

Türkiye’deki su miktarının yıllar içinde azaldığına dikkat çeken Nazlı, “Su konuşmamız gerekiyor. Dünyada kişi başına su miktarı 7600 metreküp, Türkiye’de 1323 metreküp, Türkiye’de yer altı ve yer üstü toplam 112 milyar metreküp su var. Diyarbakır Mersin Muğla gibi iller acil su ihtiyacı olan yerler. Konu çok önemli” şeklinde paylaşım yaptı.