19 proje TÜBİTAK tarafından desteklenecek | Güney Gazetesi Mersin

19 proje TÜBİTAK tarafından desteklenecek

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022 yılı 2. dönem sonuçları açıklandı.

19 proje TÜBİTAK tarafından desteklenecek


Sonuçlara göre Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eczacılık, Mühendislik ve Tıp Fakülteleri ile Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu öğrencileri tarafından hazırlanan 19 proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Öğrencileri ve danışman akademisyenleri elde ettikleri bu başarı için tebrik eden Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Öğrencilerimizin lisans dönemlerinde proje çalışmaları içerisine girmesi ve bu projeleriyle de TÜBİTAK’tan destek almaları bizler için gurur verici. Öğrenci odaklı bir üniversite olarak bizler de öğrencilerimiz ve akademik personelimize gerçekleştirecekleri tüm çalışmalarda destek olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, başta öğrencilerimiz olmak üzere kendilerini proje hazırlama süreçlerinde destekleyen ve danışmanlık yapan öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)