Pakistan Milli Günü Mersin’de kutlandı | Güney Gazetesi Mersin

Pakistan Milli Günü Mersin’de kutlandı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Türkiye’deki afetzedeler için yardım taşıyan Pakistan Deniz Kuvvetlerine ait ikinci gemi, Mersin Limanı’na geldi. Dostluk mesajlarının verildiği karşılamada ayrıca Pakistan Milli Günü de kutlanarak iki ülkenin kardeşliği ortaya konuldu.

Pakistan Milli Günü Mersin’de kutlandı


6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ilk gününden itibaren özellikle hava yoluyla birçok yardım malzemesi gönderen Pakistan, deniz yoluyla da ikinci yardım gemisini Türkiye'ye ulaştırdı. Pakistan'dan yola çıkan Deniz Kuvvetlerine ait 'PNS Moawin' isimli yardım gemisi, bugün Mersin Limanı'na geldi. İçinde birçok yardım ve destek malzemesi taşıyan gemiyi, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yousaf Junaid karşıladı.

Dostluk mesajlarının verildiği karşılamada ayrıca Pakistan Milli Günü de kutlandı. Geminin güverte bölümünde yapılan törende Pakistan bayrağı göndere çekilerek 2 ülkenin milli marşı söylendi. Ardından, Pakistan Devlet Başkanı ile Başbakanı'nın mesajları okundu. Mesajların okunmasının ardından konuşan Büyükelçi Yousaf Junaid, geçmiş olsun dileklerini ileterek, yaşamını yitirenlere başsağlığı diledi. Türkiye'de son 100 yılın en büyük felaketlerinden birinin yaşandığını vurgulayan Junaid, ilk günden itibaren Türkiye'nin yanında olduklarını ve bundan sonra da her zaman yanlarında olacaklarını dile getirdi.

 

 

 

"TÜRKİYE İLE PAKİSTAN KARDEŞ ÜLKEDİR"

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise, 6 Şubat'ta büyük bir afetin yaşandığını ifade etti. Depremin ilk anlarından itibaren devletin bütün kurum ve kuruluşlarıyla vatandaşın yanında olduğunu belirten Pehlivan, "85 milyon hep birlikte kenetlenerek depremin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Bunlarla birlikte bugün örneğini yaşadığımız şekilde, uluslararası düzeyde ülkemize ulaştırılan yardımlarda bizleri mutlu etmektedir. 20 Mart'ta da ilk yardım gemisini burada karşılamıştık. Bugün de hele ki Pakistan ülkesi için anlamlı bir gün. Pakistanlı kardeşlerimizin milli günlerini tebrik ediyorum. Bu anlamlı günde bizlere bu yardımları ulaştırdıkları için şükranlarımızı sunuyorum. Türkiye ile Pakistan kardeş ülkedir ve bu yardımlarla kardeşliğini bir kere daha ortaya koymuş oldu" dedi. (İHA)