“Sanatla ve sevgiyle hayatta kalacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Sanatla ve sevgiyle hayatta kalacağız”

Dünyaca tanınan Kanun Virtüözü Ahmet Baran’ın şefliğinde gönüllüleri buluşturan ‘Terennüm İyilik Korosu’ depremzedeler için dayanışma konserleri düzenliyor.  12 Nisan’da Mersin’de düzenlenecek konserin geliri depremzedelerin ihtiyaçları ve depremde enstrümanlarını kaybeden müzisyenler için kullanılacağı belirtildi.  Konserlerin tanıtım afişinde ise “Biz inanıyoruz ki artık iyilik kazanacak, sanatla, sevgiyle ve birlik olarak hayatta kalacağız” ifadesi kullanıldı.

“Sanatla ve sevgiyle hayatta kalacağız”


ELVAN KONUK

 

Başarılı Kanun Virtüözü Ahmet Baran, Terennüm İyilik Korosu’nun seslendireceği iyilik konserleri ile Nisan ayında Ankara, Eskişehir, İzmir, Mersin ve Adana’da dinleyiciyle buluşacak. Gönüllü müzisyenler ‘Beni de yaz’ diyerek iyilik konserlerine katılabilecek.

12 Nisan Çarşamba günü Mersin Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan konserde elde edilecek olan gelir dayanışma için kullanılacak.

 

“ACIYI VE KÖTÜMSERLİĞİ MÜZİKLE PANSUMAN EDİP ÇAĞRIMA KOŞAN MÜZİSYEN DOSTLARIMA SARILIYORUM”

 

Konserlerle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ahmet Baran, “Üstlendiği gönül yüküyle kendi yaşam ölçüsünde sürekli ritim kaçırsa da, 3 dakika kusursuz çalıp söyleyebilmek için ömrünü harcayan, birikimlerini, duyarlılığını, zevkini eserlere adapte etme sürecinde, içinde kopan fırtınalara, küllenmemiş yangınlara aldırış etmeden daima mükemmeli arayan, umudun dibini sıyırdığımız bu zor günlerde bile acıyı ve kötümserliği müzikle pansuman edip, koşulsuz, şartsız destek çağrıma koşan, hayatta en büyük servetin kalp biriktirmek olduğun ispatlayan, görselde isimleri alfabetik sırayla yazan hayranı olduğum büyüklerime, müziği ve hayatı paylaştığım müzisyen dostlarımın yüce gönüllerine sarılıyorumdedi.

 

 

 

“BİRLİKTELİĞİN GÜR TINISINDA BULUŞMAK İÇİN ANKARA, ESKİŞEHİR, İZMİR, MERSİN VE ADANA’YA GELİYORUZ”

 

Müzisyenlerin konserlere destek verebileceğini belirten Baran, paylaşımında “Hem 45 gündür birlikte acıları sarmaya çalıştığımız koro arkadaşlarımı onurlandırmak, hem koromuza kazandırdığımız depremzede kardeşlerimizin hayata karışmasını hızlandırmak, hem enstrümanını kaybetmiş meslektaşlarımı yarenlerine kavuşturmak, yardım sürecimizi uzatmak, hem de tek yürek olabilmenin mutluluğunda, birlikteliğin gür tınısında buluşmak için Ankara, Eskişehir, İzmir, Mersin ve Adana’ya geliyoruz. Evet boyumdan büyük bir işe kalkışmış olabilirim ama paylaşacak, duyuracak, kucaklaşacak, ben de varım, beni de yaz diyecek komşularıma güvenip, hayalimi yaşıyorum. Kimi yazayım dostlar nerede buluşuyoruz” ifadelerini kullandı.