Teşekkürler ÇBK | Güney Gazetesi Mersin

Teşekkürler ÇBK

Euro League Women çeyrek finalde serinin son maçında Fransız ekibi Tango Bourges’i 28 sayı farkla yenerek Final Four’a adına yazdıran Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK Mersinlilere büyük sevinç yaşattı.

Teşekkürler ÇBK


HASAN KÜÇÜK

 

Euro League Women Çeyrek Final 2. karşılaşmasında Fransız ekibine tek sayı farkla yenilmesine rağmen 1. ve 3. maçta 28’er sayı fark atarak seride durumu 2-1 yapan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi Final Avrupa’daki en büyük 4 takım arasına girerek Mersinlilerin gururu oldu.

Salonu dolduran binlerce seyircinin desteği ile aldığı galibiyetler sonrası tarihi bir başarıya imza atan Mersin ekibi, kadın basketbolunda Avrupa’nın en büyük kupasını müzesine getirmek için dörtlü final oynayacak. Final Four’a adını yazdıran Turuncu lacivertli ekibimizin bu başarısı kentte büyük coşku yarattı.

 

 

MERSİN ŞAMPİYONAYA TALİP OLDU

ÇBK 14-16 Nisan tarihlerinde final-four oynayarak şampiyonluk mücadelesi verecek. Ekibimiz 14 Nisan’da yarı final maçında Çek Cumhuriyeti’nden ZVVZ USK Prag takımı ile karşı karşıya gelecek. Maçı kazanması halinde ise Fenerbahçe Alagöz ile Beretta Famila Schio maçının galibiyle 16 Nisan’da final maçına çıkacak. ÇBK Final-Four’a ev sahipliği yapmak için FIBA’ya başvurdu. Kabul edilmesi halinde kadın basketbolunun kalbi Mersin’de atacak.

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, rakiplerine gerekli cevabı verdiklerini ifade ederek kendilerine destek veren Başta Vali Ali Hamza Pehlivan olmak üzere herkese teşekkür etti. Ünlü “Sırada Final Four maçı var. Mersin’de yapılması için müracaatımız yaptık. Avrupa kupasının Mersin’de yapılmasını istiyoruz. 4 takımdan birine verecekler. Geçen yıl İstanbul’da yapılmasının sıkıntı oluşturacağını düşünmüyoruz” dedi.

 

 

VALİ PEHLİVAN VE EŞİNDEN ÇBK’YA TAM DESTEK

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan maçı eşi Yıldız Pehlivan, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve binlerce Mersinli ile birlikte izledi. ÇBK’yı tebrik eden Vali Pehlivan, KBSL ve Avrupa’da gururlandıran başarılara imza atan ÇBK’nın zaferlerinin artarak devam etmesi dileğinde bulundu. Eşi Yıldız Pehlivan ise galibiyet sonrası oyuncularla fotoğraf çektirerek coşkuya ortak oldu.

 

 

ÖZYİĞİT: AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU İÇİN TARİHİ BİR FIRSAT VAR

ÇBK’yı başarısı nedeniyle tebrik eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Çok mutluyuz, bir Mersin takımı Avrupa’nın en iyi 4 takımı arasına kaldı. Avrupa şampiyonu olmak için elimizde tarihi bir fırsat var. Kentimiz, takımımız bu başarıyı hak ediyor. Mersinli hemşehrilerimiz salonu doldurdu, her zamanki gibi takımını yalnız bırakmadı. En büyük teşekkür taraftarımıza. Umuyorum ki Final-Four Mersin’de oynanır ve kupayı halkımızla birlikte kaldırırız. Bu başarı Mersin halkının” dedi.

 

 

 

ÇBK BUGÜN BEŞİKTAŞ’I AĞIRLAYACAK

ING Kadınlar Basketbol Ligi’nde liderliğini sürdüren ÇBK, 7 günde 4 maça çıkacak. Turuncu lacivertli ekibimiz 22. Hafta karşılaşmasında Cuma günü Beşiktaş’ı ağırlayacak. Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 18.00’de başlayacak. ÇBK, 26 Mart’ta Rize Belediyesi, 28 Mart’ta OGM Ormanspor, 30 Mart’ta ise Antalya Toroslar Basketbol ile karşılayacak. Genel Menajer Ender Ünlü, “Eulolig şimdilik geride kaldı. KBSL’ye konsontre oluyoruz. Çünkü 2 güne sıkıştırılmış 4 maç var. 7 günde 4 maça çıkacağız. Bu maçları kazanıp şampiyon olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.