Yaşlı bireylere psikososyal destek | Güney Gazetesi Mersin

Yaşlı bireylere psikososyal destek

Yaşlılara Saygı haftasında Mersin Üniversitesi’nden (MEÜ) bir ekip Hatay’daki depremden etkilenen yaşlı bireyleri ziyaret etti.

Yaşlı bireylere psikososyal destek


Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası etkinlikleri kapsamında MEÜ, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yaşlı bireyleri Hatay’da ziyaret ederek onlara destek oldu. Rektörlüğün destekleriyle Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Programı ve Hemşirelik Fakültesi tarafından gerçekleşen ziyarette, depremden etkilenen yaşlı bireylere psikososyal destek sağlandı. Ziyarette Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, akademik ve idari personeller yer aldı.

Ziyaret kapsamında ilk olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca depremzede vatandaşlar için İskenderun’a getirilen Süheyla Sultan Yaşam Gemisi’ndeki yaşlı bireyler ile bir araya gelindi. Burada, vatandaşlara duygu, düşünce, korku ve kaygılarını ifade etmelerine destek olundu. Daha sonra Antakya bölgesinde yer alan çadır kentlere de ziyaretler gerçekleştirildi.

Ziyaret sonrasında Prof. Dr. Vefikuluçay Yılmaz; kendilerine bu anlamlı etkinliği gerçekleştirme fırsatı veren MEÜ Rektörlüğü’ne, Akdeniz Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek’e, Sağlık Bakım Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İbrahim Duman’a ve tüm ekip üyelerine teşekkür etti. (Haber Merkezi)