“Kaosun ortasında yapayalnız kaldık” | Güney Gazetesi Mersin

“Kaosun ortasında yapayalnız kaldık”

“Kaosun ortasında yapayalnız kaldık”


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 2. Lig Beyaz Grupta maddi olarak zon günler geçirdiği için önceki gün girdiği 100. yaşını kutlayamayan Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Cem Kavalcı 1 asırlık kulübün yok olmaya yüz tuttuğunu, kaosun ortasında yapayalnız kaldıklarını söyledi.

Kavalcı, yaptığı açıklamada, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 300 lira ile kurduğu,  Cumhuriyet ile yaşıt kulüplerinin 100. yılına girdiğini söyledi. Büyük camialardan daha köklü olan camialarının 100. yılında yapayalnız kaldığını vurgulayan Kavalcı, “Sezon başı yapılan yanlış hamleler, izlenen yanlış transfer politikaları ne yazık ki kulübümüzü bir uçuruma sürüklemiştir. Krizin ortasında başkanlık görevine geldiğim günden beri elimden gelenin hep bir fazlasını yaptım. Kaçıp giden oyuncuların ardından elimizde bulunan Tarsuslu çocuklarımız ile ligde mücadele etmeye TİY’i

ligden çekmemeye karar verdik ve çalışmalarımızı başlattık. Sözler verildi, sözler tutulmadı. Transfer tahtasını açamadık ve büyük bir kaosun ortasında yapayalnız kaldık” şeklinde konuştu.

 

“TİY İÇİN YARDIN DİLENDİK”

Her şeye rağmen 100 yıllık şerefli kulübü ayakta durması için var güçleri ile çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Kavalcı şöyle devam etti: “Kendimiz için kimseden bir yardım talep edemezken, TİY için yardım dilendik. Geçen sene kulübümüzün 99. yılında olduğu gibi keşke bu sene de Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan takımımızın yanında olabilseydi ve yine belediyenin bando takımı ile Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüp konuşmalar yapsaydık ve boy boy fotoğraflar çekseydik ama olmadı. Sosyal Medya hesaplarında paylaşım yapanlar 100. yılında da paylaşım yapabilseydi. 100 yıllık camia gözümüzün önünde yok olmaya yüz tuttu. Buradan tüm Tarsus’un önde gelenlerine sesleniyorum; Eserinizle gurur duyun.”

 

 

TİY’İN KONUĞU BURSA

 

Oynadığı 26 maçta 3 galibiyet 11 beraberlik, 12 mağlubiyet alarak 20 puanla 17. sırada bulunan Tarsus İdman Yurdu, TFF 2. Lig Beyaz Grup 28. Haftasında Cumartesi günü Bursaspor’u konuk edecek. Bursaspor ise 8 galibiyet, 5 beraberlik, 12 mağlubiyet ve 29 puan ile 14. sırada yer alıyor. Tarsus İlçe Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 14.00’te başlayacak. Tarsus ekibi ilk maçta 2-2 berabere kaldığı rakibi karşısında en azından bir beraberlik almak istiyor.