Borsa personellerine deprem eğitimi | Güney Gazetesi Mersin

Borsa personellerine deprem eğitimi

Tarsus Ticaret Borsası, deprem farkındalığını oluşturmak ve deprem bilincini artırmak amacıyla Borsa personellerine deprem eğitimi aldırdı.

Borsa personellerine deprem eğitimi


Depremle ilgili bir acil durum planları olduğundan söz eden Tarsus Ticaret Borsası, personele verilen deprem eğitimleri ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Borsa olarak gerçekleştirdiğimiz bu tür eğitimlerle afete hazır bilinçli bireyler oluşturmayı hedefliyoruz. Yıllardır güncel olarak bu tür eğitimler borsa personellerimize veriliyor. Eğitimde afet öncesi, afet anı ve afet sonrası olmak üzere üç temel başlıkta konular işlendi. Bölgemizde afete dönüşebilecek en önemli tehlikenin deprem olduğu bilinci ile bir acil durum planımızda bulunmaktadır. Nisan ayı içinde 2 gün süreli ve 3 yıl geçerliliği olan sertifikalı ilk yardım eğitimi ve Mayıs ayında ise eğitimleri daha kapsamlı tutarak deprem eğitimi ve tatbikatı şeklinde gerçekleştireceğiz. Bütün Borsa üyelerimizi ve çalışanlarını yapılacak bu eğitimlere davet ediyoruz” denildi.

Temel prensip olarak çök-kapan-tutun hareketi ile hayata tutun mottosunun vurgulandığı eğitimde, Temel Afet Bilinci ve Deprem konularında personeller bilgilendirildi.

Dünya’da uzun yıllardır afetle iç içe yaşamış toplumlar bile deprem felaketleri ile baş edemediği ifade edilen eğitimde, yapısal ve coğrafi mekanların önemine değinilerek, deprem anında yapılması gerekenler, ev, iş yeri gibi kapalı mekanlarda alınması gereken önlemler, deprem çantası hazırlığı, kapalı mekanlardan çıkışın sağlanması, deprem sonrası afet bilinci, yardımlaşma ve kurtarma konuları anlatıldı. (Haber Merkezi)