“Atıl hastaneler yeniden hizmete açılmalı” | Güney Gazetesi Mersin

“Atıl hastaneler yeniden hizmete açılmalı”

Genel Sağlık İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Gürbüz Şen, Mersin’de sağlık altyapısının iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Mersin’e yaz aylarında çevre illerden gelen vatandaşlarla birlikte nüfus sayısının arttığını belirten Şen, atıl halde terk edilen eski şehir ve devlet hastanelerinin yeniden hizmete açılması gerektiğini söyledi.

“Atıl hastaneler yeniden hizmete açılmalı”


MAYSA DERYAYEVA

 

Yaşanan son depremle birlikte çok sayıda yaralının Mersin’e gelmesiyle birlikte sağlık çalışanlarının iş yükünün arttığını ifade eden Genel Sağlık İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Gürbüz Şen, sağlık sektöründe uzun vadeli çalışmaların yapılması yönünde çağrıda bulundu.

 

“MERSİN SAĞLIK ALANINDA GERİ BIRAKILMIŞ BİR İL”

 

Şen, eski şehir ve devlet hastanelerin çürümeye yönelik terk edildiğini hatırlatarak, “Mersin’de iki tane hastanemiz vardı ve bu merkezler çürümeye terk edildi. Hızlı bir şekilde bu hastaneler elden geçirilmeli. Mersin’e iki tane ikinci basamaklı hastane kazandırmalı. Bu iki bina yapılandırılarak sağlık hizmetine sunulmalı. Özellikle Mersin merkezden ayrıldıktan sonra Erdemli’ye kadar kamu hastanesi yok. Kısa süre içerisinde Mezitli’de ikinci basamak kamu hastanesinin yapılması gerekiyor. Merkez nüfusunun 1 milyonu geçtiği bir kentte ve bu açıdan baktığımızda Mersin’in sağlık hizmetinin hızlı bir biçimde iyileştirilmesi gerekiyor. Mersin sağlık alanında geri bıraktırılmış bir il yani kendi nüfusuna bile hizmet vermiyor” dedi.

 

 

 

“HASTA RANDEVU İÇİN UZUN SÜRE BEKLEMEK ZORUNDA KALIYOR”

 

Mersin’in sağlık altyapısındaki sorunlarla ilgili yeterli bir ses çıkartılmadığını ve bunun sonucunu vatandaşın çektiğini belirten Şen, hastaların herhangi bir uzmanlık alanında randevu alabilmesi için uzun süre bekletildiğini söyledi.

Yaz aylarında çevre illerden gelen vatandaşlarla birlikte nüfusun daha da artacağından dolayı randevu sıkıntıların yaşanacağını söyleyen Şen, “Herhangi uzmanlık alanından randevu almak isteyen vatandaşımız 20 gün ya da 1 ay sonraya randevu bulamıyor. Mersin sağlık altyapısı anlamında şişti. Mersin’in sağlık alanında yaşadığı sorunlarla ilgili yeterince ses çıkartıldığını düşünmüyorum. Bunun sonucunu vatandaşlar çekiyor. Endoskopi randevusunun bir yıl sonraya verilmesi ne demek? Yaklaşık beş altı ay sonrasına randevu veriliyor. Yanlış sağlıksız sağlık politikaları yüzünde vatandaşlar hangi birime gideceklerini bilmiyorlar. Yetersiz sağlık altyapısı yüzünden günlerce sıra bekleyen vatandaşlarımız var. Şu an vatandaşlarımız randevu için bir ay bekliyorsa, bundan sonra iki ay bekleyecekler. Yaz aylarında Mersin’de nüfus arttığı zaman insanlar randevu almadıkları zaman ne yapacağız? Çözüm var ama bunu bugünden uygulamaya başlamamız gerek” diye konuştu.