​​​​​​​MİY 1 puana razı oldu: 1-1 | Güney Gazetesi Mersin

​​​​​​​MİY 1 puana razı oldu: 1-1

​​​​​​​MİY 1 puana razı oldu: 1-1


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. Lig 1. Grup 25. Hafta karşılaşmasında Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu Nevşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı. Nevşehir Gazi Stadı’nda oynanan karşılaşmaya kırmızı lacivertli ekibimiz Sertaç Güzel, Özkan Zileli, İbrahim Konuksever, Muhammet Ömer Çakı, Ömer Önder, Taygun Vurgun, Yusuf Yıldırım, Chris David, Tunç Murat Behram, Kağan Miray Bağış ve Umut Aydın 11’i ile çıktı. Kırmızı lacivertli ekip tribünlerde yaşanan istenmeyen olaylar nedeniyle 20 dakika gecikmeli başlayan karşılaşmanın ilk yarısında isteği oyunu ortaya koyamazken Nevşehir ise maçın 25. dakikasında mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. İlk yarı golsüz sona erdi.  

 

2. yarıya hızlı başlayan MİY rakip kaleye yüklenerek gol aradı. 49. Dakikada Umut Aydın’ın ortasında MİY’li futbolcunun vurduğu top direkten döndü.

Nevşehir Belediyespor’un 54. dakikada Dilaver ve 55. Dakikada ise Özgürcan vuruşu kaleci Sertaç’tan döndü. 

 

 

KARŞILAŞMA KARŞILIKLI GOLLERLE SONA ERDİ

63. dakikada önüne aldığı topu Nevşehir ceza sahasına kadar götüren Volkan Okumak kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak fazla açtığı topu kaleci Şener kolay bir şekilde sahip oldu.

67. dakikada MİY’li Kağan Miray Bağış önüne aldığı topla rakip ceza sahası dışına kadar geldi. Burada rakibini çalımlayan Kağan topu filelerle buluşturarak takımını öne geçiren golü kaydetti: 0-1.

70. dakikada Nevşehir Belediyespor’dan Ali Küçük’ün MİY sağ kanadından ortaladığı topa vole vuruşu  yapan Dilaver Güçlü takımına eşitliği getiren golü attı: 1-1.

90+2. dakikada Halil İbrahim Pekşen’in Mersin ceza sahası içindeki gol arayışına kaleci Sertaç engel oldu.

90+6. dakikada Nevşehir Beledişespor’un kullandığı serbest atışta MİY ceza sahası önünde yaşanan karambolde önce Mersin savunmasında dönen top daha sonra direkten döndü. Karşılaşma karşılıklı atılar gollerde 1-1 sona erdi.  

Bu beraberlikle puanını 52’ye çıkaran MİY liderliğini sürdürdü. Ancak yakın takipçisi Belediye Kütapyaspor’un Elazığ’ı 1-0 yendiği için arasındaki puan farkı 6’ya indi.