Aykanat’ta hayal kırıklığı: 62-67 | Güney Gazetesi Mersin

Aykanat’ta hayal kırıklığı: 62-67

Aykanat’ta hayal kırıklığı: 62-67


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Basketbol 2.Ligi B Grubu’nda 2 hafta öncesine kadar lider olan Mersin’in takımı Aykanatspor’un üst üste aldığı 2 mağlubiyetle 4. sıraya düşmesi hayal karıklığına neden oldu. Geçen hafta İstanbul Ankaspor’a deplasmanda 6 sayı farkla mağlup olan Aykanatspor hafta sonu ise evinde ağırladığı Konya Büyükşehir Belediyespor’a 62-67 yenildi. Edip Buran Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Aykanat; Kerem Bulat, Anıl Sungur, Fatih Kızılca, Ömer Bes, Berkay Kutlu beşi ile parkeye çıktı. Maça istediği tempoyla başlayamayan Aykanatspor ilk periyodun ortalarında 4-9’luk skorla geriye düştü ve periyot bitiminde de toparlanamayınca ilk periyodu 10-20 geride kapattı.

İkinci periyotta aradığını bulamayan, pota altındaki bitirişlerde ve dış şutlarda isabet elde edemeyen Aykanat periyodun başında 15-30 geriye düştü. Son bölümde şut isabetinde ritmini bulunca farkın daha fazla açılmasına izin vermedi ve periyodu 10 sayı geride 31-41 geride bitirdi.

 

 

 

3. PERİYOTTA İYİ BİR DÖNÜŞ YAPTI

Üçüncü periyoda Aykanat çok iyi bir geri dönüş ile başladı. Aykanat üç sayı ve boyalı alanda yüksek yüzde ile şut atmaları ve pota altında Anıl, Ömer ve Fatih'in etkileyici savunması ile farkı 4 sayıya kadar indirdi ve maça tekrardan ortak olurken üçüncü periyodu 47-51 skorla moralli kapattı.

Dördüncü periyodun başında tekrardan temposu düşen ve isabet bulmakta zorluk çeken Aykanatspor periyot ortasına kadar hiç sayı bulamadı ve 47-60’lık skorla 13 sayı geriye düştü. Son bölümde tekrardan toparlanan ve istediği oyunu sergileyen Mersin temsilcisi kalan sürede 5 sayı farkı eritemedi ve maçtan 62-67 mağlup ayrıldı.

Aykanatpor’da Ömer Bes 19 sayı 11 riband, Alperen İşçi 8, Fatih Kızılca 7, Burak Sarı 5, Bekir Karlı 5, Anıl Sungur 4, Berkay Kutlu 4, Kerem Bulat 3, Önder Fındık 3, Berkay Kansu 2 sayı kaydetti.