Aşık Veysel, türküleriyle anıldı | Güney Gazetesi Mersin

Aşık Veysel, türküleriyle anıldı

2023 yılı Türkiye’de ve tüm dünyada ’Aşık Veysel Yılı’ olarak ilan edildi. Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu ölümünün 50. yıl dönümü dolayısıyla türküleriyle Yenişehir’de anıldı.  

Aşık Veysel, türküleriyle anıldı


Yenişehir Belediyesi, Aşık Veysel Şatıroğlu’nu vefatının 50’inci yıldönümünde Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği programla andı. Sanatçılar Müslüm Eke, Mustafa Eke ve Filiz Şatıroğlu Arıkan’ın sahne aldığı anma programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

2023 UNESCO tarafından Aşık Veysel yılı ilan edildiğini söyleyen Halk Ozanı Haydar Özdemir, “Bulunduğumuz her yerde Veysel Şatıroğlu’nu Aşık Veysel yapan kültürü ve yaşam felsefesini anlatmak yaşamımızın bir parçası olmalı. Ancak birbirimize değil, onu tanımayanlara” dedi.

 

 

 

Anma etkinliğinin çok güzel geçtiğini belirten Özdemir, “Aşık Veysel bizi ve değerlerimizi anlatır. Bu yüzden değerlidir ve evrenseldir. Hazineyi dışarda değil içimizde arayalım. Umarım tüm dünyaya savunduğu değerleriyle büyüyen Aşık Veysel’i anlatmada bir noktada biz koyarız. “Anma etkinliğine katılan sanatçılarımız; Müslüm Eke ve Mustafa Eke kardeşler başta olmak üzere, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir etkinlikti” diye konuştu. (Haber Merkezi)