“Seçimde görevimiz büyük, sorumluluğumuz ağır” | Güney Gazetesi Mersin

“Seçimde görevimiz büyük, sorumluluğumuz ağır”

Önceki dönem Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, CHP Mersin İl Binasında yapılan basın açıklaması ile CHP Mersin Milletvekili aday adaylığını duyurdu. Mayıs ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin önemli olduğunu vurgulayan Yeşilboğaz, “Bu seçimde görevimiz büyük, sorumluluğumuz ağır. Varlık ve bolluk içinde bir Türkiye ve barış ve hoşgörünün şehri Mersin için adayım” dedi.

“Seçimde görevimiz büyük, sorumluluğumuz ağır”


MAYSA DERYAYEVA

 

Geçtiğimiz gün resmi olarak CHP Genel Merkezine milletvekilliği aday adaylığı için başvuru yapan Av. Bilgin Yeşilboğaz, tek adam yönetimi ile anayasal bir rejimden uzaklaşıldığını söyledi.

 

 

Muhalefet partilerinin milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırıldığını, siyasal cinayetlerinin işlendiğini ifade eden Yeşilboğaz, “İnsanlarımızın çok büyük bir çoğunluğu aç açık, yoksul ve işsiz.  Gençlerimiz daha iyi bir gelecek için ülkemizi terk ediyor. Umutları bitmiş. Pahalılık dayanılmaz noktada, eğitim gerilemiş, sağlık sistemimiz çökmüş durumda.  Emekli işçi açlık sınırında yaşıyor. Üretim ülkemizde adeta bitmiş durumda ücretler kiralarını dahi karşılamıyor. Çaresizlikten insanlarımız intihar ediyor. En önemlisi adalete olan güven yok ediliyor.  Hepimiz adil ve güvenli bir seçim olacak mı endişesi içindeyiz. Dolayısıyla ülkemizin çok kritik bir döneminde çok önemli bir seçime gidiyoruz. Olağanüstü bir dönemdeyiz. Olağan üstü koşullar altındayız. Bu duruma, geleceğimiz için, çocuklarımız için dur demek zorundayız. Barışımız için, kardeşliğimiz için, huzurumuz için dur demek zorundayız. Bu nedenle bu seçimi bir milletvekilliği seçiminden, bir cumhurbaşkanlığı seçiminden çok daha öte bir noktada değerlendirmek durumundayız.  Bu seçimde görevimiz büyük, sorumluluğumuz ağır” diye konuştu.

 

 

“BARIŞ İÇİN, KARDEŞLİK İÇİN, HUZUR İÇİN ADAYIM”

 

Yeşilboğaz, “Bu ülke kutuplaşmalardan ve adaletsizlikten çok yoruldu. Bu ülke bu acıları hak etmiyor. Işığı sönmüş bu ülkeyi aydınlatmak için mücadelenin tüm ağırlığını sırtımda taşımaya, neferi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında devam etmek için, burada bir mücadeleye adaylığımı açıklıyorum. Daha önce kürsülerde, sokaklarda ve meydanlarda yaptığım gibi, daha farklı bir zeminde bir mücadeleye adaylığımı açıklıyorum.  Bir bağımsızlık davasının, bir özgürlük davasının, bir hukuk davasının adayıyım.  Barış için, kardeşlik için, huzur için adayım. Varlık ve bolluk içinde bir Türkiye ve barış ve hoşgörünün şehri Mersin için adayım” dedi.


  “Seçimde görevimiz büyük, sorumluluğumuz ağır”