Mersin kamuoyu Nevşehir’de yaşananlara karşı tek ses oldu; “Sporda şiddete hayır” | Güney Gazetesi Mersin

Mersin kamuoyu Nevşehir’de yaşananlara karşı tek ses oldu; “Sporda şiddete hayır”

Nevşehir Belediyespor ile Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu arasında oynanan maçın öncesinde protokol tribünlerinde bulunan MİY Kulüp Başkanı Metin Saltık, yöneticiler ve ailelerine yönelik gerçekleştirilen fiziki saldırı her kesimin tepkisini çekti. Mersin kamuoyu yaşananların fair play ruhuna aykırı olduğuna dikkat çekerek “Sporda şiddete hayır” çağrısı yaptı.

Mersin kamuoyu Nevşehir’de yaşananlara karşı tek ses oldu; “Sporda şiddete hayır”


HASAN KÜÇÜK

 

Pazar günü oynanan ve 1-1 biten Nevşehir Belediyespor ile Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu maçı öncesi tribünlerde istenmeyen olaylar yaşanırken protokol tribününde bulunan MİY’li yöneticiler ve ailelerine yönelik küfürler daha sonra fiziki saldırıya dönüşmüştü. Polisin yetersiz kaldığı olaylarda protokol tribününü terk eden MİY’li yöneticiler ve aileleri karşılaşmayı taraftarların bulunduğu tribünden takip etmek zorunda kalırken çıkan olaylar nedeniyle karşılaşma 20 dakika gecikmeli başlamıştı. Sahaya atılan  patlayıcı maddeler nedeniyle top toplayı çocuk yaralanmıştı. Yaşananlar Mersin’de her kesimin tepkisini çekti.

 

 

 

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan sporda şiddete hayır dediklerini belirterek “Kendini bilmez insanların, sorumsuz tavırlarla, medenice maç izlemeye gelenleri kışkırtıp olay çıkarmasına izin verilmemeli. Nevşehir’de protokol tribününde MİY yöneticilerine yapılan çirkin davranışları kınıyorum. Sağ duyulu davranan MİY yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

“SORUMLULAR HAK ETTİĞİ CEZAYI ALMALI”

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de kentin takımının Kulüp Başkanı Metin Saltık ve yönetim kurulu üyelerine yapılan saldırıyı kınıyor, sorumluların hak ettikleri cezayı almalarını diliyorum. Geçmiş olsun. Sporda şiddete hayır” ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Mersin Şubesi de “Nevşehir Belediyespor - Yeni MİY kaçında saldırıya uğrayan MİY Kulüp Başkanı Metin Saltık ve yönetim kuruluna geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve sporda bu tür davranışları kınıyoruz” dedi.

 

 

 

ÇBK: YALNIZ DEĞİLSİN MİY

 

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’de saldırıya tepki göstererek “Şehrimizin takımı Yeni MİY Başkanı Metin Saltık ve yönetim kurulu üyelerine Nevşehir maçında yapılan saldırıyı kınıyoruz. MİY’in yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Yalnız Değilsin MİY” ifadelerine yer verdi.

 

 

ASKF: BU TÜR SALDIRILAR FAİR PLAY RUHUNA UYMAZ

 

Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ise saldırıyı kınayan bir açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi; Nevşehir’de oynan maçta saldırıya uğrayan MİY Kulüp Başkanı Metin Saltık ve yönetimine Federasyon olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, yapılan saldırının hiç bir spor dalında yeri olmadığı, bu gibi davranışların Fair Play ruhuna uymadığını belirtir ve kınıyoruz. Temennimiz bir daha böyle saldırıların yaşanmamasıdır. Kentimizin takımı Yeni Mersin İdman Yurdu’nun her zaman yanındayız. 2.lige çıkma yolunda başarılar diliyoruz.”

Tarsus İdman Yurdu yönetimi de saldırıya tepki göstererek “Yönetim kurulu ile birlikte saldırıya uğrayan Yeni MİY Kulüp Başkanı Metin Saltık’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve futbolun birleştirici ruhuna aykırı bu tür davranışları kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdemli Limonspor ve Mut İdman Yurdu Belediyespor yöneticileri de saldırıya tepki gösterdi.

 

 

YİĞİT: OYUNLAR BOZULACAK BU TAKIM ŞAMPİYON OLACAK

 

MİY Basın Sözcüsü Halim Yiğit ise Atatürk’ün “Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız” vecizesinin yer aldığı bir açıklama yayınlayarak şunları kaydetti: “Şampiyonluğa emin adımlarla yürüyoruz. Şampiyonluğa yürürken, rakiplerimizin sahipsiz olduğumuzun farkındalığıyla, bizi engellemek için kurdukları ittifaklar, engelleme çabaları, operasyonlar, bizi bozmak için her türlü ahlak dışı saldırılar bizi yolumuzdan alı koyamayacak. Oyunlar bozulacak ve bu takım şampiyon olacak.  Haydi Mersin, kenetlen ve takımına sahip çık.”