ÇBK Kulüp Başkanı Serdar Çevirgen’nden FİBA’ya Final Four tepkisi | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK Kulüp Başkanı Serdar Çevirgen’nden FİBA’ya Final Four tepkisi

ÇBK Kulüp Başkanı Serdar Çevirgen’nden FİBA’ya Final Four tepkisi


Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Başkanı Serdar Çevirgen, Euro League Women 2022- 2023 Final Four’u kendi belirlediği regülasyonlara aykırı bir şekilde Çekya’ya veren FİBA’ya tepki gösterdi.

Çevirgen yaptığı açıklamada, 2023 Euro League Women dörtlü finallerini Türkiye'ye almak için FIBA'ya geçtiğimiz haftalarda başvuruda bulunduklarını ancak iki Türk takımının finale kalması ve kupanın ülkemize gelmesi noktasında çok önemli olduğuna inandıkları bu başvurularının ne yazık ki olumsuz sonuçlandığını kaydetti.

 

“BU SALONUN KRİTERLERİ KARŞILAMADIĞI ORTADA”

Salon kapasitesi, teknik özellikleri, şehirdeki tesisler vb. özelliklerden oluşan FIBA regülasyonlarına tamamen uymalarına, FIBA tarafından talep edilen teminatları Mersin Valisi ve Yenişehir Belediye başkanının destekleriyle üzerinde bir teklif yapmalarına rağmen, dörtlü finallerin salonu FIBA regülasyonlarına uymayan Çekya takımı Prag'a verildiğine dikkat çeken Çevirgen, “Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu, Başkan Vekili Ömer Onan, Genel Sekreter Serhan Antalyalı'nın büyük hassasiyet göstermesine rağmen, FIBA'nın, kendi belirlediği regülasyonlara aykırı bir şekilde, dörtlü final organizasyonunu Prag'a vermesini kınıyoruz. 2021 ve 2022 dörtlü finallerinin ülkemizde yapılmasından ötürü, 2023 dörtlü finallerinin bir başka ülkeye verilme tercihini anlamamız mümkün olsa da; bu tercihin, FIBA'nın kendi belirlediği regülasyonlara uymayan, 2 bin 500 kişilik, çağdışı bir salondan yana kullanılması skandal bir karardır. Çünkü FIBA regülasyonlarında, dörtlü finallerin üst üste bir ülkede oynanmasıyla ilgili herhangi bir kural bulunmazken, salon özellikleriyle ilgili net kriterler mevcut olup, seçilen salonun bu kriterleri karşılamadığı ortadadır” dedi.

 

 

“EURO LEAGUE’İN MARKA DEĞERİNDEN ÇALACACAK”

Aynı şehirde 15 bin kişilik modern bir salon varken, merdiven altı vücut geliştirme salonlarından hallice bu salonda düzenlenecek dörtlü finallerin, Euro League’in marka değerinden çalacağının  açık olduğunu anlatan Çevirgen şunları söyledi; “Biz Avrupa basketboluna yaptığımız bunca yatırımın karşısında, bu usulsüzlüğü kabul etmiyoruz. FIBA'nın kendi regülasyonlarına aykırı tutumuna anlam veremiyor, ÇBK Mersin Basketbol Organizasyonu olarak kimseden korkumuz olmadığını, her şartta hedefimize ulaşacağımızı tüm basketbol kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Fakat bu salonun Avrupa kadın basketbolunun en önemli organizasyonunu kaldıracak kapasitede bir salon olmadığını düşünüyor, basketbolun güzelliklerini yansıtmada eksik kalacağına inanıyor dörtlü finallerin, en azından Prag'daki daha modern salon olan O2 Arena'ya alınmasını istiyoruz ve gerekli talepleri FIBA'ya ileteceğiz. Biz Prag'da yaşanacak bir Türk finaline inanıyoruz ve bu şölenin,  FIBA'dan, dörtlü finalleri, regülasyonlara aykırı olduğu apaçık ortada olan bu salon  yerine regülasyonlarına uyan ve Avrupa'nın en modern tesislerinden olan O2 Arena'da oynatmasını talep ediyoruz”

Çevirgen, dörtlü finallerdeki bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Alagöz Holding camiasına da başarılar diledi.  (Haber Merkezi)