“Baskı ve stres gitti” | Güney Gazetesi Mersin

“Baskı ve stres gitti”

TİY Çarşamba günü Afyonspor’a konuk olacak

“Baskı ve stres gitti”


TİY bugün Afyonspor’a konuk olacak

HASAN KÜÇÜK

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta haftalardır hasret kaldığı puana haftasonu Bursaspor ile 3-3 berabere kalarak ulaşan Tarsus İdman Yurdu 29. Hafta karşılaşmasında Hes İlaç Afyonspor ile karşılaşacak. Sarı lacivertli ekip buradan da en az 1 puan ile dönmeyi planlıyor.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta maddi olarak zor günler geçiren ve transfer tahtasını açtıramadığı için genç oyuncularla çıktığı karşılaşmalardan farklı mağlubiyetler alarak tarihi hezimet yaşayan Tarsus İdman Yurdu, Bursaspor ile 3-3 berabere kalarak 8 hafta sonra puanla tanışmıştı.  21 puanla 17. sırada bulunan TİY Çarşamba günü 39 puan ile 8. sıradaki Hes İlaç Afyonspor’a konuk olacak. Zafer Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 14.00’te başlayacak. Maç için karayolu ile Afyonkarahisar’a giden sarı lacivertli ekip maç saatini beklemeye başladı.

 “OYUNCULARIMIZIN ÖZGÜVENİ YERİNE GELDİ” 

TİY Teknik Direktörü Sinan Atım, hafta sonu oynadıkları karşılaşmada Bursaspor ile 3-3 berabere kaldıklarını hatırlatarak oyuncularının yavaş yavaş özgüvenin yerine gelmeye başladığını söyledi. Beraberlik nedeniyle oyuncularının üzerindeki baskı ve stres gittiğini anlatan Atım, “Sonuçta oyuncularımız Bursaspor gibi köklü bir camiadan 2-0’dan 3-2 öne geçerek maçta büyük bir mücadele örneği gösterdiler. Hakem 83. dakikada çok saçma bir penaltı verdi ve maç 3-3 bitti. Yoksa bizim yenebileceğimiz bir maçtı. Bursaspor elimizden kaçtı. Bizim için uzun aradan sonra ilk puan olduğu için çok mutluluk verici” şeklinde konuştu. 

Afyon maçında da rakiplerinin üzerine gideceklerini anlatan Atım, “En kötü ihtimalle oradan da beraberlikle dönersek bizim için büyük bir mutluluktur. Oyuncularımızın yerine gelen özgüveni bu maça da yansırsa güzel bir sonuçla döneceğimizi düşünüyorum” dedi.