Tarsuslu periler şampiyonluk maçına çıkacak | Güney Gazetesi Mersin

Tarsuslu periler şampiyonluk maçına çıkacak

Tarsuslu periler bugün Mersin’de ağırlayacakları İzmit Belediyespor’u yenerek şampiyonluğu kutlamayı planlıyor

Tarsuslu periler şampiyonluk maçına çıkacak


HASAN KÜÇÜK

 

Hafta sonunu maç yapmadan bay geçiren Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı 28. Hafta karşılaşmasında Çarşamba günü İzmit Belediyespor’u konuk edecek. Mersin Edip Buran Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 14.00’te başlayacak. Tarsuslu periler ilk maçta 4 sayı farkla mağlup olduğu rakibini bu maçta yenerek sezonun bitmesine 2 hafta kala şampiyonluk kutlamayı planlıyor. Bu nedenle Tarsus’tan maçın oynanacağı Edip Buran Spor Salonuna belediye bandosu eşliğinde 10 otobüsle gelecek taraftarlar şampiyonluk kutlaması yapacak.

Tarsuslu periler 25 maçta 22 galibiyet alarak 47 puanla lider. En yakın takipçisi Fenerbahçe Gelişim ise 20 galibiyet sonunda 45 puanla 2. sırada yer alıyor. Bugünkü rakibi İzmit Belediyespor ise 18 galibiyet ve 44 puanla 3. sırada. Tarsuslu periler İzmit maçını aldığı takdirde sezonun bitmesine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek.

 

“ŞAMPİYONLUK COŞKUSU YAŞAYACAĞIZ”

Başantrenör Mustafa Secerlioğlu, İzmit maçında galip gelerek şampiyonluğu kutlayacaklarını söyledi. Secerlioğlu, “Şampiyonluk kutlaması için 10 otobüsle Tarsus’tan seyirci ve belediye bandosu ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın Mersin’e gelerek iyi bir galibiyetle şampiyonluk coşkusu yaşayacağız” dedi.

Rakiplerinin yabancı oyuncunun yanına bir yabancı oyuncu daha aldığını hatırlatan Secerlioğlu, “Hangisini oynatacaklarını bilmiyoruz ama biz hangisi oynarsa oynasın hazırlıklarımızı ona göre yaptık. Bizim için savunma ağırlıklı bir maç olacak. Kendi sahamız ve seyircimizin avantajı ile savunma ile maça başlamayı düşünüyoruz. Hücumda da top kayıplarını aza indirip isabetli oranları belli seviyede tutarsak rahat rahat rahat kazanacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

“ELİ BOŞ GÖNDERECEĞİZ”

Deplasmandaki ilk maçı 4 sayı farla kaybettiklerini ifade eden Secerlioğlu şunları söyledi: İlk maç onların sahasında idi maç. Seyirci avantajları vardı. Hakemi baskı altına aldılar. Orada 4 sayı ile kaybetmiştik ama şimdi artık kendi sahamız kendi seyircimiz önünde oynayacağız. Onun için favori biziz. Şampiyonluğu garantileyeceğimiz maç olduğu için onları elleri boş göndereceğiz.”