“Şampiyonluk yolunda işimiz kolay değil” | Güney Gazetesi Mersin

“Şampiyonluk yolunda işimiz kolay değil”

MİY Teknik Direktörü Ersin Aka futbol hayatında yaşamadığı olayları Nevşehir maçında yaşadığını söyledi

“Şampiyonluk yolunda işimiz kolay değil”


HASAN KÜÇÜK

 

Hafta sonu oynanan olaylı Nevşehir Belediyespor maçında 1-1 berabere kalarak en yakın takipçisinin 6 puan önünde liderliğini sürdüren TFF 3. Lig 1. Grup ekibi Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu cumartesi oynayacağı Belediye Derincespor maçı hazıklıklarına başladı.

Teknik Direktör Ersin Aka, Güney’e yaptığı açıklamada, Nevşehir’de yaşanan olayların maçın önüne geçtiğini söyledi. Futbol hayatında yaşamadığı olayları bu maçta yaşadığını ifade eden Aka, “Başkanımıza ve yöneticilerimize hiçbir sebep yokken yapılan saldırıyı kınıyorum. İlk maçımız iyi geçmişti. Bu maçta da sahanın içinde, ne yedek kulübesi, ne takımın hocası ne oyuncularla aramızda olumsuz bir şey yaşamadım. Kötü tepkiyle karşılaşmadık ancak organize bir şekilde hazırlık yapmışlar. Bu olaylar maçın önüne geçti” dedi.

 

“BİZİM İÇİN İYİ BİR SONUÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Maçın ilk yarısında oyuncularının tribünlerde yaşanan olaylardan çok etkilendiğini anlatan Aka, “Açıkçası ilk yarı hiç oyun oynayamadık. İkinci yarı soyunma odasındaki müdahalelerle onları toparlayabildik. İkinci yarıya çok iyi başladık. 20 dakikada golü bulduk. Bu arada 2 topumuz direkten döndü. Ömer Önder’le karşı karşıya kaldık atamadık. Golü attıktan sonra onları kıracağımız anda çok şanssız bir gol yedik. Oradan 150 tane vursan bir tane gol olmaz enteresan bir gol yedik. Sonrasında biraz demoralize olduk. Son dakikalarda baskı da yedik. Mağlupta olabilirdik. Onların uzatmalarda bir pozisyonları var ki direkten döndü. O arada baskı da yedik. Sonuç olarak bizim için iyi bir sonuç olduğunu düşünüyorum. 1 puan çok kıymetli. Nedeni de zaten diğer takımların aldığı sonuçlara baktığınızda rakibimiz olan son deplasmandan rakiplerimizle aramızdaki 6 puanı koruyarak geldik. Önemli olan bu. Bu şekilde bakıp bu şekilde motive olmamız lazım” şeklinde konuştu.

 

 

“ŞAMPİYONLUĞA BİR ADIM DAHA YAKLAŞIYORUZ”

Geriye 9 maçlarının kalırken ligin boyunun her hafta kısaldığını belirten Aka şunları söyledi: “Biz bu puan farkını korudukça şampiyonluğa bir adım daha yaklaşıyoruz. İşimiz hiç kolay değil. Bunun farkındayız. Özellikle alttaki puan farkına bakarsanız herkes herkesi yeniyor. İkinci sıradaki Karaköprü içeride Yomraspor ile berabere kaldı. Bunlar sürpriz değil. Ben devre arasından beri diyorum ki alt taraftaki takımlar inanılmaz transferler yaptı. Edirne, Karşıyaka’yı 3-0 yendi. Biz Edirne ile berabere kaldık. Bu beraberlik nedeniyle ben kendimi çok dövdüm. Ancak Edirne takımı 15 tane transfer yaptı. Eskişehir 2’de 2 yapıp inanılmaz bir çıkış yapıyor. Biz bu takımlarla oynayacağız. İşimiz kolay değil.”