TİY yine fark yedi: 5-1 | Güney Gazetesi Mersin

TİY yine fark yedi: 5-1

TİY yine fark yedi: 5-1


HASAN KÜÇÜK

Maddi olarak zor durumda kalan ve transfer tahtasını açamadığı için çıktığı karşılamalardan tarihi farklar yiyerek hezimet yaşayan Tarsus İdman Yurdu bu defa Hes İlaç Afyonspor’a 5-1 mağlup oldu.

TFF 2. Lig Beyaz Grup 29. Hafta karşılaşmasında Tarsus İdman Yurdu Hes İlaç Afyonspor’a konuk oldu. Zafer Stadı’nda oynanan karşılaşmaya TİY, Mert Can Salık, Mert Temizkan, Mohammad Lıth Alzın, Yusuf Atım, Kerem Özer, Tugay Cicili, Kayra Can Yavuz, Furkan Kara, Emre Kara, Yusuf Eren Arıca ve  Ege Can’dan oluşan genç oyuncularla çıktı. Maçın hemen başında 5. dakikada Afyonspor İlke Tankul ile 1-0 öne geçerken Tarsus İdman Yurdu 8. dakikada Yusuf Eren Arıca’nın golü ile beraberliği yakalayarak umutlandı. Ancak ev sahibi ekip 42. dakikada Kaan Baysal’ın golü ile ilk yarıyı 2-1 tamamladı.

İkinci yarıya etkili başlayan Afyonspor 54. dakikada Atakan Üner’in penaltıdan attığı golle durumu 3-1 yaptı. 57. Dakikada ise Atakan Üner takımının 4. kendisinin 2. golünü atarak durumu 4-1 yaptı. 80. Dakikada Ege Özkayımoğlu’nun golü ile Hes İlaç Afyonspor karşılaşmayı 5-1 kazandı.

28 maçta 3 galibiyet alabilen TİY, 12 beraberlik, 13 mağlubiyet 21 puanla 17. Sıradaki yerini korudu. Sarı lacivertliler 72 golle en çok gol yiyen takım oldu.