“Adım adım şampiyonluğa gidiyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Adım adım şampiyonluğa gidiyoruz”

OGM Ormanspor’u 13 sayı farkla yenerek play-offa lider olarak katılmayı garantileyen ÇBK, son maçta Toroslar Basket’i ağırlayacak

“Adım adım şampiyonluğa gidiyoruz”


HASAN KÜÇÜK

 

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nihal Aydoğan Sezonu’nda Salı günü oynanan karşılaşmada OGM Ormanspor’u 13 sayı farkla yenerek play-off’a lider olarak katılmayı garantileyen Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi sezonun son maçında Perşembe günü Antalya Toroslar Basketbol’u konuk edecek. Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 17.00’de başlayacak ve TBF/Youtube TV’den canlı yayınlanacak.  

Euro League Women’da Final Four oynayacak olan ÇBK, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde de (KBSL) başarısı ile adından söz ettiriyor. Oynadığı 25 maçtan 23’ünü kazanırken 2’sini kaybeden ÇBK 48 puanla KBSL’de lider durumda. ÇBK’nın bugünkü rakibi Antalya Toroslar Basketbol ise 7 galibiyet, 18 mağlubiyet ve 32 puan ile 11. sırada yer alıyor. Normal sezonun son haftasına girilirken ÇBK’nın yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasında 1 puan fark bulunuyor. Turuncu lacivertliler son maçını kaybetse bile 2. sıradaki Fenerbahçe karşısındaki averajı nedeniyle normal sezonu lider olarak tamamlayacak. Lider olarak tamamladığı içinde play-off maçlarında saha avantajı elde edecek.

 

 

“İLK HEDEFİMİZE ULAŞTIK ŞİMDİ SIRADA ŞAMPİYONLUK VAR”

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, OGM Ormanspor galibiyeti sonrasında Perşembe günü oynayacakları Toroslar Basket maçını kaybetseler bile normal sezonu lider olarak tamamlamayı garantilediklerini söyledi.

Liderliklerinin play-off maçlarında kendilerine ev sahibi avantajını sağlayacağını vurgulayan Ünlü, “Şampiyonluk yolunda ilk hedefimiz normal sezonu lider bitirip play-off maçlarında saha avantajı elde etmek istiyorduk. İlk hedefimize ulaşıp saha avantajını kazandık. Şampiyonluk hedefimize emin adımlarla yürüyoruz. Play-off maçlarını kazanarak hedefimize ulaşacağız” dedi.

Sezonun son maçını oynayacakları Toroslar Basketbol’un küme düşmemeye oynadığını anımsatan Ünlü, “Rakipleri de Toroslar’ın maçını merak ediyor. Onun için maçların hepsini aynı saate koydular. Biz her zaman olduğu gibi bu maça kazanmak için çıkacağız ve normal sezonu galibiyetle kapatacağız” şeklinde konuştu.

Cumartesi günü başlayacak play-off çeyrek final karşılaşmalarında 8. sıraya gelecek takımla karşılaşacaklarını anlatan Ünlü, fikstürün ise son maçtan sonra belli olacağını kaydetti.