Öğrencilere çevre eğitimi | Güney Gazetesi Mersin

Öğrencilere çevre eğitimi

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü (DBE) iş birliğinde öğrencilere ‘Çevre, Deniz ve İklim’ eğitimleri veriliyor.

Öğrencilere çevre eğitimi


Mayıs ayının sonuna kadar sürecek olan eğitimlerde 250 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitim boyunca ulaşım, kumanya ve eğitim materyali desteği sağlayacak.  Temiz Akdeniz için Bilgi ve Bulmaca Kitapçığı da öğrencilerin eğlenerek öğrenmesi için hediye ediliyor.

Eğitim boyunca pedogojik destek çalışması sunacak olan Sınıf Öğretmeni Elif Çatal’ın çocuklarla birlikte doğa ile bağ kurmalarını hedefleyen ‘Doğada Drama Çalışması’ gerçekleştirerek başladığı eğitimde; ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nden Dr. Evrim Kalkan Tezcan; ‘Çevre Nedir’, ‘Deniz Nedir’, ‘Deniz Neden Önemlidir’, ‘Deniz Biyoçeşitliliği’ ve ‘Türkiye Denizleri’ konu başlıklarında bilgi veriyor.

 

 

Araştırma Görevlisi Betül Bitir Soylu’nun ‘Çevre ve Deniz Kirliliği’ başlığında eğitim verdiği eğitimde; Araştırma Görevlisi Begüm Tohumcu; ‘Deniz Kaplumbağası ve Doğa Koruma Çalışmaları’, Genç Araştırmacı İrem Bekdemir ise ‘İklim Değişikliği’ konusunu anlatıyor.

Genç Araştırmacılardan Naim Yağız Demir’in gerçekleştirdiği ‘Çılgın Profesör Deney Gösterisi’ ile çocuklar, küresel ısınma ile ilgili bazı olguları deney aracılığıyla öğreniyor. (Haber Merkezi)