Akademisyen Sibel Gazi Tabel, CHP’den aday adayı | Güney Gazetesi Mersin

Akademisyen Sibel Gazi Tabel, CHP’den aday adayı

Akademisyen Sibel Gazi Tabel, CHP Mersin İl Binasında yapılan basın açıklamasıyla CHP Mersin Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Tabel, “Mersinlileri temsil etmek için adayım”dedi.

Akademisyen Sibel Gazi Tabel, CHP’den aday adayı


MAYSA DERYAYEVA

 

Mayıs ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde CHP Mersin Milletvekilliğine aday adayı olduğunu belirten akademisyen Sibel Gazi Tabel, Türkiye demokrasi tarihindeki en önemli seçime tanık olacaklarını söyledi.

Mersinlilerin sorunlarını ve taleplerini TBMM’de temsil etmek için hazır olduğunu ifade eden Tabel, “Yıllardır yazılarımda yazdığım, konuşmalarımda ifade ettiğim temsili demokrasinin krizi, demokrasinin demokratikleşmesi söylemleri bu seçimde hayat bulacak veya bulamayacak. Çoğunluk sultasından, çoğulculuğa geçeceğiz. Çok partinin bir aradalığı mecliste halkın bir kesiminin iradesinin dışarıda kalmasına, dışlanmaya, yok sayılmaya dur demektedir. Bunu sağlamada en önemli aktör olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu tarih boyunca şükranla anacağız. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı aydınlık yarınlarımız için bir şanstır.  14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde CHP milletvekili olarak sizleri temsil etmek için adaylık başvurumu yaptım. Elbette CHP’li her aday, her üye gibi demokrasi, özgürlük, eşitlik gibi ideallerimizin peşindeyiz” dedi.

 

 

 

“KLASİK SİYASETÇİLERDEN FARKLIYIM”

 

Uzun zamandır aktif siyasetin içerisinde bulunduğunu söyleyen Tabel, “İnsanın kişilik özellikleri her türlü etiketin üzerindedir. Şahsiyet özelliklerim, toplumun güven duymadığı yaygın siyasetçi tipine uygun değildir. Ancak “olması gereken” vekillik görevine uygun düşmektedir. Örneğin hepiniz şahit oluyorsunuz ki çocuk, insan, hayvan, bizden, ondan demeden, çıkarımı gözetmeden haksızlık karşısında duruşum var.  Klasik siyasetçilerden farklı olarak diplomat değil, açık sözlüyüm, doğalım. Düşmanlık duygum yok. Bana en çok zarar veren dahi çaresiz kalıp yardım istese, o eli tutarım. Hümanist felsefedeyim. İncinsem de incitmem” şeklinde konuştu.