“Mersin’e 2. Süper Lig takımı kazandırdığımız için gururluyuz” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’e 2. Süper Lig takımı kazandırdığımız için gururluyuz”

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde sezonun bitmesine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek önümüzdeki sezon Mersin’in Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek 2. takımı olmaya hak kazanan Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol takımında büyük sevinç yaşanıyor.

“Mersin’e 2. Süper Lig takımı kazandırdığımız için gururluyuz”


HASAN KÜÇÜK

 

Tarsuslu periler Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi  28. Hafta karşılaşmasında İzmit Belediyespor’u 16 sayı farkla yenerek sezonun bitmesine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti. Tarsuslu kadınların önümüzdeki sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde oynayacak olması ilçede büyük sevinç yaşattı.

Başantenör Mustafa Secerlioğlu, Güney’e yaptığı acıkmamada zor bir sezonu şampiyonlukla kapattıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

İzmit Belediye Başkanı’nın da yardımları ile birlikte maça geldiğini hatırlatan Secerlioğlu, “Hedefleri bizi yenip sansasyon yaratıp play-offlarda bir üste çıkmak için moral kazanmaktı. Zaten 3 periyodda maç başa baş geçti. Devre arasında belediye başkanımızda maçı izlemeye gelince bize moral oldu. Şampiyonluk kutlamak için 10 otobüsle Tarsus’tan seyircimiz gelmişti. Çoşkulu bir hava Oluştu. Çok motive olmuştuk. 9 aydır çalıştığımız bütün sezonun verimini alacağımız bir maçtı. Böyle olunca 4. periyod farkı açtık ve şampiyonluğu elde ettik” şeklinde konuştu.

 

 

“HEM FEDERASYON KUPASI ALDIK HEM ŞAMPİYON OLDUK”

ÇBK’dan sonra Mersin’e Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne ikinci bir takımı getirdiklerini vurgulayan Secerlioğlu, “KBSL’de İstanbul’da 3 büyükler ve Ankara’da 3-4 takım var. Artık Mersin’in de 2 tane Süper Lig takımı oldu. Buda bizi onurlandırdı. Gurur duyduk. Başkanımız desteğini eksik etmedi. Şöyle bir ilki yaşadık. Bir sezon içinde hem federasyon kupasını hem lig şampiyonluğu kazanan Türkiye’de tek takımız.Haftaya Botaş maçında Federasyon yetkilileri gelip şampiyonluk kupamızı takdim edecek. Orada şenlik havasında kutlamamamızı sürdüreceğiz” dedi.   

 

 

ŞAMPİYONLAR İFTAR YEMEĞİNDE

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, İzmit Belediyespor’u 16 sayı farkla yenerek sezonun bitmesine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek önümüzdeki sezon Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanan Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Başkan Bozdoğan, gösterdikleri mücadele sonunda şampiyon olan oyuncuları ve teknik heyeti kutladı.

 

 

ÇBK, MSK VE MİY’DEN TEBRİK

İNG Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi şampiyon olarak önünüzdeki sezon kendileri ile aynı ligde mücadele etmeye hak kazanan Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımını tebrik ederek başarılar diledi.

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ve TFF 3. Lig 1. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Yeni Mersin İdman Yurdu da KBSL’ye yükselen Tarsuslu perileri tebrik etti.