Kızıldere’de katledilen on ’lar anıldı | Güney Gazetesi Mersin

Kızıldere’de katledilen on ’lar anıldı

Kızıldere Katliamı’nın 50. Yıldönümü nedeniyle Mersin Emek ve Demokrasi Platformu tarafından anma etkinliği düzenlendi. Anma töreninde katliamda vefan eden Mahir Çayan, Sabahattin Kurt, Nihat Yılmaz, Saffet Alp, Sinan Kazım Özüdoğru, Ertan Saruhan, Hüdai Arıkan, Ahmet Atasoy, Ömer Ayna ve Cihan Alptekin için karanfil bırakıldı.

Kızıldere’de katledilen on ’lar anıldı


Özgür Çocuk Parkında yapılan anma töreninde Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Mersin 68’liler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kapıkıran, “Direnişin temel mihenk taşlarından biri ise Kızıldere’de yoldaşları için ölümü göze alarak mücadele eden devrimcilerin duruşu olmuştur. Bu duruş kendisini hakları için direnen işçilerin işyeri işgallerinde ya da şirketlerin önünde çadır kurmasında, eşitsizliğe karşı sokakları özgürleştiren kadınlarda, doğasını yok edenlerin önüne dikilenlerde, insanca yaşam talebini yaşamın her alanında dile getirenlerde yeniden göstermektedir. Mahir Çayan ve arkadaşlarını anmak sadece onları unutmamak değil, içerisinde olduğumuz siyasal koşullarda mücadele olanaklarını zorlamaktır. Savaş, eşitsizlik, yoksulluk ve faşizm kıskacı içerisine hapsedilmeye çalışılanların, bu sermaye, mafya ve yıkım düzenini değiştirecek bir toplumsal yeniden inşayı sağlayacak örgütlenmeler kurmaktır” dedi.

 

 

 

“ORTAK MÜCADELE GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ”

 

Kapıkıran, “68 kuşağının yiğit devrimci önderleri bir yandan halka bağlılığı, yoldaşları için ölüme gitmeyi göze alan dayanışmayı bize miras bırakırken, diğer yandan emperyalizme ve sermayenin egemenliğine karsı demokratik halk iktidarına giden yolun birleşerek mücadele etmekten geçtiğini de  canları pahasına hafızamıza kazıdılar. Yaklaşık olarak 20 yıldır ülkeyi yöneten ve 2018’den sonra tek adam tek parti iktidarı ile işçi sınıfına, emekçilere ve ezilen halklara yaşam hakkı tanımayan bu tekçi iktidardan kurtulmak için 14 Mayıs bize son dönemlerdeki en önemli olanağı sağlamış durumdadır. Bugün Kızıldere katliamının 51 yılında Mahirleri, Cihanları anarken onların özlem duyduğu Emeğin, Eşitliğin ve Özgürlüğün ülkesinde barış içinde bir arada yaşamanın yolu tek adam ve tek parti yönetimine son vermek ve demokratik bir ülke için bütün güçlerimizi birleştirmek ve ortak mücadele gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)