MİY maçında olay çıkaran Nevşehir’e şok çeza | Güney Gazetesi Mersin

MİY maçında olay çıkaran Nevşehir’e şok çeza

MİY maçında olay çıkaran Nevşehir’e şok çeza


HASAN KÜÇÜK

 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Mersin İdman Yurdu maçında çıkan olaylar nedeniyle Nevşehir Belediyespor’a sahasında 3 maçı seyircisiz oynama ve 21 bin TL para cezası verdi.

Nevşehir Belediyespor ile Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu arasında geçen hafta oynanan TFF 3. Lig 1. Grup 25 hafta karşılaşması öncesi tribünlerde istenmeyen olaylar yaşanmıştı. MİY Kulüp Başkanı Metin Saltık ile yöneticiler ve aileleri Nevşehirli taraftarlar tarafından fiziki saldırıya uğramaları nedeniyle protokol tribününü terk ederek maçı Mersinli taraftarlarla birlikte izlemek zorunda kalmıştı. Sahaya atılan patlayıcılar nedeniyle yaralananlar olurken maç 20 dakika geç başlamıştı.

Yaşanan olaylar sonrası TFF Hukuk Müşavirliği her iki takımı da çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca, saha olayları nedeniyle de Futbol Disiplin

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 30.03.2023 tarih ve 50 sayılı toplantısında almış olduğu kararda söz konusu müsabakada mensuplarının ve taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Nevşehir Belediyespor’u 3 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 21 bin TL para cezası ile cezası ve ihtar cezası verdi. Aynı müsabakada taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle MİY’e ise 7 bin TL para cezası ihtar cezası verdi.