Memleket Partisi Tarsus İlçe Yöneticileri CHP’ye Geçti | Güney Gazetesi Mersin

Memleket Partisi Tarsus İlçe Yöneticileri CHP’ye Geçti

Memleket Partisi Tarsus İlçe yönetiminden bulunan Kazım Can İzgioğlu, Arda Ziylan, Kenan Toros ve Tuncay Öztürk Cumhuriyet Halk Partisine geçti. CHP Tarsus İlçe Binasında yapılan basın açıklamasında konuşan CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz her zaman bütünleşmenin, birleşmenin yanında olduk ve yanında olmaya devam edeceğiz. Memleket meselesinin ne kadar önemli olduğu anlatmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

Memleket Partisi Tarsus İlçe Yöneticileri CHP’ye Geçti


MAYSA DERYAYEVA

 

CHP Tarsus İlçe Binasında düzenlenen basın açıklamasıyla Memleket Partisi Tarsus İlçe yönetiminde görev yapan yöneticiler Kazım Can İzgioğlu, Arda Ziylan, Kenan Toros ve Tuncay Öztürk Cumhuriyet Halk Partisine geçti.

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, “Tarsus CHP İl Örgütünde önemli, bir birlikteliğe tanık olacaksınız. 14 Mayıs yapılacak olan cumhurbaşkanlık ve millet vekilliği seçimlerinde hepimizin hedefi Türkiye’de hakkı, hukuku, adaleti tesisi etmek ve ülkemizin yarınlarını birlikte inşa etmek olacak. Bu doğrultuda, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hem altılı masanın Millet İttifakı hem de Türkiye’nin farklı toplum kesimlerinden güçlü bir şekilde desteklenmekti. Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman dile getirdiğimiz gibi zaman birlik olma zamanı, zaman beraber olma zamanı, zaman bütünleşme olma zamanı, zaman dayanışma zamanı. Bu bakımdan Cumhuriyet Halk Partisi olarak toplumun adalet isteyen, huzur isteyen ve AKP iktidarının yarattığı bu burhandan çıkış yolunun demokraside, özgürlükte, laiklikte, yolsuzlukla mücadelede gören tüm kesimleri birlik olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“BİRLEŞMENİN YANINDA OLDUK”

 

Her zaman birlik ve beraberlikten yana olduklarını söyleyen Varal, “Bugün Memleket Partisi Tarsus İlçe yönetiminde ve Mersin İl yönetiminde görev yapan sevgili dostlarımızın CHP katılım törenini birlikte tanıklık etmek üzere bir araya geldik. Bizim açımızdan 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylıkları YSK tarafından onaylanan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu dışındaki tüm adaylar bugüne kadar toplumun bildiği hangi birikime sahip oldukları ve daha önce görev aldıkları görevlerle neler yapabilecekleri dair herkesin fikir sahibi olabilecekleri kişiler. Bizim burada, şu anda gündemde olan Sayın Muharrem İnce adaylığı üzerinden spekülasyon yaratma gibi düşüncemiz, tartışma yaratma gibi düşüncemiz katiyen bulunmamaktadır. Demokrasinin gereği olarak onunda adaylığı değerlidir, kutsaldır ancak şunu belirtmek isteriz ki CHP olarak biz her zaman bütünleşmenin, birleşmenin yanında olduk ve yanında olmaya devam edeceğiz. Memleket meselesinin ne kadar önemli olduğu anlatmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.