MİY, Derince maçı sonrası ortalık karıştı: 1-1 | Güney Gazetesi Mersin

MİY, Derince maçı sonrası ortalık karıştı: 1-1

MİY, Derince maçı sonrası ortalık karıştı: 1-1


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. Lig 1. Grup 26. Hafta karşılaşmasında Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu 26. Hafta karşılaşmasında Kocaeli ekibi Belediye Derincespor ile 1-1 berabere kaldı. Hakem kararlarının tepki çektiği karşılaşmanın sonunda iki takım yöneticileri ve futbolcular arasında kavga çıktı. Kavgayı polis güçlükle ayırdı.

 

Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu TFF 3. Lig 1. Grup 26. Hafta karşılaşmasında Belediye Derincespor’u konuk etti. Mersin Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya MİY,  Sertaç Güzel,  Ömer Alper Tatlısu, İbrahim Konuksever, Aziz Aksoy,  Ömer Önder, Taygun Vurgun, Yusuf Yıldırım, Christofer Gürkan, Umut Aydın, Kağan Miray Bağış, Tunç Murat Behram 11’i çıktı. MİY karşılaşmaya hızlı başladı ve üst üste ataklar geliştirdi ve ilk golü erken buldu.

 

5. dakikada Chris David’in kullandığı köşe vuruşunda rakip oyuncu Berkay’a çarpan top filelerle buluştu. Mersin İdman Yurdu bu golle 1-0 öne geçti.  

23. dakikada 2 pozisyonda MİY’in penaltı beklentisine hakem olumsuz cevap verdi. Karşılaşmanın ilk yarısı MİY’in 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya etkili başlayan kırmızı lacivertli ekip üst üste bulduğu pozisyonlardan yararlanamadı. 66. dakikada Kağan Miray Bağış yakaladığı net gol pozisyonunu değerlendiremeyerek topu auta attı.

73. dakikada ise Kağan Miray Bağış’ın sağ sanattan yaptığı ortada Umut’un vuruşunda top direği sıyırarak auta çıktı. Bu dakikadan sonra MİY ekibi oyunda baskısını daha da arttırdı. Ancak konuk ekip 78. Dakikada duran top organizasyonundan beraberliği yakaladı. Ahmet Keleş, korner atışından gelen topu kafa ile MİY ağlarına göndererek takımına beraberliği getiren golü kaydetti. Maçta başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 sona erdi. Hakem kararları nedeniyle maç sonu futbolcular ve yöneticiler arasında kavga çıktı. Birbirlerine giren yöneticileri ve futbolcuları çevik kuvvet ekipleri güçlükle ayırdı. Bir süre saha ortasında bekleyen hakemler polis eşliğinde stadı terketti. Puanını 53’e çıkaran MİY liderliğini sürdürdü.