Üniversite öğrencilerinin yüz yüze eğitim talebi | Güney Gazetesi Mersin

Üniversite öğrencilerinin yüz yüze eğitim talebi

Mersin Üniversitesi öğrencileri online eğitim modelinin verimsiz olduğunu vurgulayarak Rektörlüğe yüz yüze eğitim talebinde bulundu.

Üniversite öğrencilerinin yüz yüze eğitim talebi


ELVAN KONUK

Mersin Üniversitesi öğrencileri Twitter hesaplarından yaptığı paylaşımlarla yüz yüze eğitime geçmek istediklerini belirtti. Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne çağrıda bulunan öğrenciler üniversitelerin sadece eğitim görme yeri değil aynı zamanda psikolojik destek görebilecekleri yerleşkeler olduğunu söyledi.

Öğrenciler yaptıkları paylaşımlarda; “Ülkemizde yaşanan depremin acısını en derinden hissettik. Depremde hayatını kaybedenlere Allah rahmet, yakınlarına ise baş sağlığı diliyoruz. Üniversitemiz olan Mersin Üniversitesi öğrencileri olarak yüz yüze eğitimi talep ediyoruz. Online eğitim modelinin verimsizliği biz öğrencileri aydınlığa değil: aksine daha fazla karanlığa sürüklemektedir. Tüm bölümlerimizin yüz yüze olması dahilinde, daha fazla iyi bir gelecek ve yaşam için yüz yüze eğitim modelinin ivedilikle açıklanmasını bekliyoruz. Yüz yüze eğitimin yanı sıra eğitim süresince konakladığımız yurtlarımızda yeniden konaklamayı talep ediyor, üniversitelerin eğitim görme haricinde tamamı ile psikolojik destek görebileceğimiz yerleşkeler olduğunu, uzaktan eğitimle sosyalleşemediğimizi, üniversitemizin açılmasıyla sosyalleşip etkinliklerde ve grup çalışmalarında daha da aktif olabileceğimizi bildirmek isteriz” ifadelerini kullandı.