Mecliste kolonya peçete hesabı | Güney Gazetesi Mersin

Mecliste kolonya peçete hesabı

Akdeniz Belediyesi Meclisi toplantısında HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi belediyenin 16 milyonluk temsil tanıtım ve ağırlama harcamasına dikkat çekerek “4 seneyi geçti hala bitmedi mi bu iş, daha kendinizi tanıtamadınız mı?” diye sordu. AKP’li Meclis Üyesi Aydın Egin ise “Temsili ağırlamada sadece çay yok, belediye başkanımızın misafirleri eksik olmuyor biliyorsunuz. Burada çayı var, şekeri var kahvesi var, kolonyası var, peçetesi var. Yani var da var” şeklinde cevap verdi.

Mecliste kolonya peçete hesabı


ELVAN KONUK

 

Akdeniz Belediyesi Meclisi toplantısında denetim raporu görüşüldü. Belediyenin kaynaklarını israf ettiğini söyleyen CHP’li ve HDP’li üyeler rapordaki yüksek harcamaları eleştirdi.

Belediyenin borçlarında artış olduğunu söyleyen HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi, “Eski olan borçları ödüyorum diyorsunuz ama ne yazık ki borç üzerine borç da katıyorsunuz. Hem eleştiriyorsunuz hem bol bol borç alıp harcıyorsunuz.  Rapora göre 2021 yılında 230 milyon 62 bin 856 lira olan borcu 2022 yılı sonunda 80 milyon 216 bin 755 lira arttırarak 310 milyon 279 bin 712 liraya çıkarmışsınız. Temsil, tanıtım ve ağırlama bedeli 16 milyon 700 bin. Biraz reklama meraklısınız, başta dedik normaldir herkes tanısın. Ama 4 seneyi geçti hala bitmedi mi bu iş, daha kendinizi tanıtamadınız mı? Her yerde Mustafa Gültak var, şekerin üzerinde var, çalışanların sırtında var. Tamam herkes reklam yapıyor ama reklamın dozu fazla” ifadelerini kullandı.

 

“TEMSİLİ AĞIRLAMADA SADECE ÇAY YOK, PEÇETE, KOLONYA VAR”

 

AKP’li Meclis Üyesi Aydın Egin, belediyenin israf yaptığı eleştirilerine cevap verdi. Egin,  “Belediyemizde israf yapılması mümkün değil.  Çünkü bu geminin imanlı bir belediye başkanı vardır, buna asla izin vermez. Temsili ağırlama ile ilgili Ali Bey çok gündem yaptı. Temsili ağırlamada sadece çay yok, belediye başkanımızın misafirleri eksik olmuyor biliyorsunuz, burada çayı var, şekeri var kahvesi var, kolonyası var, peçetesi var. Yani var da var. Dolayısıyla benim araştırmalarıma göre Mersin’de ve birçok belediyede en az masraf eden bir özel kalem müdürlüğümüz var. Zaman zaman şahit oluyorum bir çay bardağı alınırken bile dikkat ediliyor. Bir şeker alınırken bile dikkat ediliyor. Onun için rahat olun kimse fazla harcama yapmaz” şeklinde konuştu.