“Eşit, özgür bir Türkiye’yi yeniden kuracağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Eşit, özgür bir Türkiye’yi yeniden kuracağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Kadın Kolları, Türkiye’de kadınların büyükşehirde seçme ve seçilme hakkı kazanmasının 93. Yıldönümü nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

“Eşit, özgür bir Türkiye’yi yeniden kuracağız”


MAYSA DERYAYEVA


CHP Mersin Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, “Biz kadınlar, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Kadın erkek, bir arada, dayanışma içinde eşit, özgür bir Türkiye’yi yeniden kuracağız” dedi.

Genç, kadınların karar mekanizmalarında eşit temsil edilmek istediklerini söyledi. Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimine sayılı günler kaldığını ifade eden Genç, “Bu seçim biz kadınlar için hayati öneme sahip.  Bir yanda kadınların yasal haklarını gasp edenler; diğer yanda ise “Yasalara Dokunma, Uygula” diyenler var.  Bir yanda İstanbul Sözleşmesi’ni fesih eden Erdoğan; diğer yanda İstanbul Sözleşmesi’ni 24 saat içerisinde yeniden yürürlüğe koyacak olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu var.  Bir yanda tek adam rejimi diğer yanda güçlendirilmiş parlamenter sistemle halkın iktidarı var.  Bir yanda kadın düşmanları; diğer yanda eşitliği savunanlar var.  Bir yanda Cumhuriyet devrimlerinin düşmanları diğer yanda Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandırmak isteyenler var.  Biz bu seçimlerde ya özgürlüğe ya da esarete oy vereceğiz. Biz kadınlar, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Kadın erkek, bir arada, dayanışma içinde eşit, özgür bir Türkiye’yi yeniden kuracağız” şeklinde konuştu.