Mersin’e üvey evlat muamelesi | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’e üvey evlat muamelesi

AFAD 6 ili daha afet bölgesi ilan ettiğini duyururken Mersin’in afet bölgesi ilan edilmemesi Mersinlilerin tepkisine neden oldu. Vatandaşlar Twitter’da “Mersin bu ülkenin üvey evladı herhalde” şeklinde paylaşım yaparak, depremin yükünü en çok çeken illerin başında Mersin’in geldiğini vurguladı.

Mersin’e üvey evlat muamelesi


ELVAN KONUK

Depremi en çok hisseden illerin başında gelen ve deprem bölgelerinden 400 bin depremzedenin geldiği Mersin’de kamu kurum ve kuruluşları defalarca Mersin’in özel statüye alınması veya afet bölgesi ilan edilmesi çağrısında bulunmuştu.

AFAD yaptığı paylaşımla, “Depremler 11 ilimiz dışındaki bazı illerimizi de etkilemiş olup, hasar tespit çalışmaları neticesinde; Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman illerimizde yer alan bazı yerleşim birimlerinde az, orta veya ağır derecede hasar gören binalar olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle, bahsi geçen illerimizde hasar meydana gelen binaların bulunduğu yerleşim yerleri de Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kabul edilmiştir” ifadesini kullandı. AFAD’ın bu paylaşımının ardından çok sayıda kişi listede Mersin’in olmamasına tepki gösterdi.