“Kılıf uydurmayın” | Güney Gazetesi Mersin

“Kılıf uydurmayın”

Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, kent protokolünün ve şehrin ileri gelenlerinin takıma sahip çıkmamasından dert yandı. Ailelerinden ve sağlıklarından ödün vererek takıma sahip çıktıklarını anlatan Saltık sert konuştu;

“Kılıf uydurmayın”


HASAN KÜÇÜK 

 

TFF 3. Lig 1. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Mersin İdman Yurdu’nun Nevşehir Belediyespor ve Belediye Derincespor ile 1-1 berabere kaldığın maçın yankıları sürüyor. Deplasmanda oynanan Nevşehir maçında yapılan saldırı sonrası protokol tribününü terketmek zorunda kalan ve  Derince maçında ise 2 net penaltısı ve 1 tane de atılan nizami golünü verilmeyen Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, Kulüp Basın sözcüsü Halim Yigit ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi. Sahipsizlikten dert yanan Saltık, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Vali Ali Hamza Pehlivan hariç merkez ilçe belediye başkanlarından destek göremediklerini söyledi. Saltık, kendilerine Aziz Sancar Tesislerini tahsis eden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a ise teşekkür etti.

 

“DESTEK VERMEMEK İÇİN KILIF UYDURUYORLAR”

2 buçuk milyonluk Mersin’de Silifke sahasını kullanmak zorunda kaldıklarını vurgulayan Saltık, “Destek istediğimiz zaman kimisi aile takımı, kimisi Mersin’in takımı değil diyor. Destek vermemek için herkes kendine bir bahane bulabiliyor. Kılıf uyduruyorlar. Ancak burası Mersin’in takımıdır. Şahsi takımız değil. Rakiplerimizle oynadığımız maçlarımızda hiçbir tane protokolümüzü göremiyoruz. 5 kilometreye getiremiyoruz. Bizlerde hata varsa eleştirilere açığız. Hayatımızdan, sağlığımızdan ödün veriyoruz. Ailemize harcayacağımız zamandan harcıyoruz” dedi.

 

 

“EVİMİZDE DEPLASMAN MUAMELESİ GÖRÜYORUZ”

Kütahya maçında kendisi ile alakası olmayan bir penaltı kararı nedeniyle Kütahya Belediye başkanının şahsı hakkında suç duyurusunda bulunup adliye önünde gövde gösterisi yaparken milletvekillerinin de  TBMM’de meydan okuduğunu anlatan Saltık, “Nevşehir maçında dayak yiyoruz bir tane başkanımız geçmiş olsuna tenezzül edip basına çıkmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız şahsımı arayıp geçmiş olsun dedi. Onun dışında maalesef hiçbirinden bir şey göremiyoruz. Nevşehir’de her türlü hakaret yapılıp küfredilirken oradaki emniyet mensupları seyrediyor. Onların yerine ite kaka biz çıkarılıyoruz. Biz burada bizi katleden hakeme 2 cümle söylemek isteyince buradaki emniyet mensupları şahsıma hakaret içeren cümleler kullanıyor. Hakemin gövdesine yaklaştırmıyor. Kendi evimizde deplasman yaşıyoruz. Sonunda bırakacağız ama bırakırsak sonumuz Tarsus İdman Yurdu gibi olacak. Biz gittiğimiz yerlerde şahsımızı değil Mersin’i temsil edip Mersin’in bayrağını dalgalandırıyoruz” dedi.

 

“HATALARIMIZDAN DERS ÇIKARIYORUZ”

Takımın içinde bulunduğu durumdan memnun olup olmadıkları yönündeki soruya Saltık, ”21 haftadır lideriz. İstediğim oyunu maalesef son 6-7 haftadır sergileyemiyorlar. İstediğimiz oyun kalitesini maalesef alamıyoruz. Keyifli bir 90 dakikayı sergileyemiyoruz. Bu konuda mustaribiz. Ancak bir tek biz değil rakiplerimizde kötü oynayıp puan kaybediyor. En büyük rakibimiz Kütahya bu hafta Nevşehir’e 2-0 mağlup oldu. Yenilmiş olduğumuz Karaköprü küme hattındaki Yomra’ya mağlup oluyor. Bu futbol yenileyeceğiz, yeneceğiz, berabere kalacağız. Şapkamızı önümüze koyuyoruz. Hatalarımızdan ders alıyoruz. Nerde yanlış yapıyoruz nerede eksiğimiz var bunların analizi yapıp hocamızdan hesap soruyoruz” cevabını verdi. 

 

 

 

HAKEM VARTEMEL’E KAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ

Kulüp Basın Sözcüsü Halim Yigit de kenetlenme çağrısı yaptı. Rakiplerinin sahipsizlik ve yalnızlıklarını bildiği için takımlarını zayıflatmaya ve engellemeye yönelik etik dışı faaliyetlerine devam edeceğini anlatan Yiğit, türlü oyunlarla puanlarının çalınmasının taraftarlarını öfkelendirdiğini söyledi.

Bunu Belediye Derincespor maçında gördüklerini anlatan Yiğit, “Kasıtlı bir şekilde hakkımızı gasp etmeyi kurgulayarak gelen maçın orta hakemi Levent Buğra Vartemel, maçta iki net penaltımızı vermemiş, rakibimiz sahada 12 kişi iken maçı devam ettirmiş, futbolcularımızın hiçbir kusurlu hareketi olmadan attığımız golümüzü vermeyerek maçın sonucuna etki etmiş ve 2 puanımızı çalmıştır. Bunun neticesinde bizleri ve taraftarlarımızı öfkelendirmiş, tahrik etmiş ve saha olaylarına sebebiyet vermiştir. Orta hakem Vartemel’e hakkımızı helal etmiyoruz. Konuyla ilgili TFF ve MHK nezdinde tüm yasal haklarımızı sonuna kadar arayacağımızdan taraftarlarımızın endişesi olmasın. TFF ve MHK’dan  maçlarımızda liyakatli, adaletli, dürüst ve tarafsız hakemler istiyoruz.