ÇBK’da keyifler yerinde | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK’da keyifler yerinde

ÇBK’da keyifler yerinde


HASAN KÜÇÜK

 

Euroleague Women 2022-2023’te Final Four’a adına yazdırdıktan sonra ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nihal Aydoğan Sezonu play-off çeyrek final karşılamalarında Çankakaya Üniversitesini ilk maçta 47 ikinci maçta ise 59 sayı farkla yenip seride durumu 2-0 yaparak yarı finale yükselen Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi’nde keyifler yerinde. ÇBK, Cuma günü yarı finalde karşılaşacağı rakibi için Çarşamba günü Emlak Konut ile Botaş arasında oynanacak maçın sonucunu bekliyor.

 

“TÜRK OYUNCULARIN PERFORMANSI BİZİ MUTLU ETTİ”

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, çeyrek final karşılaşmasında rakiplerinin eksik kadro ile oynadığını kendilerinin de daha çok Türk oyunculara şans verdiklerini söyledi. Böylece yabancı oyuncuları bu yoğun tempoda dinlendirme şansları olduğunu anlatan Ünlü, “Bu maçlarda Türk oyuncularımızın yüksek bir performans göstermesi bizi çok mutlu etti. Çünkü KBSL’de onlara çok ihtiyacımız olacak. Şampiyonluğu belirleyen oyuncular onlar olacaklar” dedi.

 

“YARI FİNAL MAÇI CUMA GÜNÜ OYNANACAK”

Seride durumun 2-0 olması ile Avrupa Kupası öncesi ve yarı final maçları öncesi dinlenme şansları olduğunu belirten Ünlü şöyle devam etti: “Şimdi seride 1-1 biten Botaş ile Emlak Konut Çarşamba günü 3. Maçta yeniden karşı karşıya gelecek. Bu maçtan kim galip gelirse o takımla yarı finalde Cuma günü saat 18.00’de kendi evimizde Pazar günü ise deplasmanda karşı karşıya geleceğiz. Son sürat o maçlara hazırlanıyoruz. Onları da  kazasız belasız geçip Prag’da yapılacak olan Final Four’a gidip dönüşte te Türkiye ligi finallerini oynamayı planlıyoruz.”