Gıda Mühendisleri atama istiyor | Güney Gazetesi Mersin

Gıda Mühendisleri atama istiyor

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yusuf Değirmenci, geçtiğimiz yıl Tarım ve Orman Bakanlığına yalnızca 14 gıda mühendisinin istihdam edildiğini belirterek, gıda mühendislerinin daha çok istihdam edilmesini talep ettiklerini söyledi.

Gıda Mühendisleri atama istiyor


MAYSA DERYAYEVA


Gıda Mühendislerinin en çok Tarım ve Orman Bakanlığına alımı yapıldığını ifade eden TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yusuf Değirmenci, son yapılan atamaların yetersiz kaldığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Tarım ve Orman Bakanlığına sadece 14 gıda mühendisinin ataması yapıldığına dikkat çeken Değirmenci, “Gıda Mühendislerinin istihdamı ile ilgili yıllardır kamuda özellikle Tarım ve Orman Bakanlığı bizim en çok istihdam edildiğimiz kurum. Yapılan son atamaların çok yetersiz olduğunu anlattık. Bakanlığa bu konuda birçok raporlar sunduk. Bu konuyla görüştük ama gelinen noktada baktığımızda her açıklanan alımlarda kamuya alınan gıda mühendislerinin sayısı en alt düzeyde. Biz buna dikkat çekmek istedik çünkü Tarım ve Orman Bakanlığının baktığımızda öncelikle konusu gıda alanında üretilen ürünlerin denetimi gıda mühendisinin alına giriyor” diye konuştu.

 

 

 

“DENETİMİN ETKİLİ YAPILMASI GEREKİYOR”

 

Gıda mühendislerinin kamuda ve belediyelerde daha çok istihdam edilmesini istediklerini belirten Değirmenci,  uzman kişiler tarafından yapılan denetimlerin daha etkili olacağını vurguladı.

Değirmenci, “Tarım ve Orman Bakanlığı illerdeki ve ilçelerdeki birimlerinde denetimler yapılıyor. Birçok ilde sayıların oldukça yetersiz olduğunu görüyoruz hatta birçok ilçede bir iki kişi olduğunu, bazı illerde hiç olmadığını görüyoruz. 3-5 kişi bu konuda yetersiz denetim yaptığını görüyoruz. Gıda Mühendislerinin istihdam edilerek denetimlerin daha etkili bir şekilde yapılmasını ve uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Aynı şekilde belediyelerde bu istihdama katılmasını istiyoruz. Gıda Mühendisinin hem belediyelerde toplu üretimler yapılıyor, denetimleri belediye zabıta ekipleri tarafından yapılıyor. Bu birimlerde gıda mühendisinin çalıştırılması istiyoruz” dedi.