Kalecisiz kalan TİY alay konusu oldu, Çorumspor Başkanı taraftarı uyardı | Güney Gazetesi Mersin

Kalecisiz kalan TİY alay konusu oldu, Çorumspor Başkanı taraftarı uyardı

Kalecisiz kalan TİY alay konusu oldu, Çorumspor Başkanı taraftarı uyardı


HASAN KÜÇÜK

 

İki kalecisi de sakat olduğu için hafta sonu oynayacağı Çorumspor maçına  kalecisiz çıkacak olan Tarsus İdman Yurdu rakip taraftarlar tarafından alay konusu oldu. Çorumspor Kulüp Başkanı Oğuzhan Yalçın ise taraftarlarını uyararak TİY ile ilgili onur kırıcı yorum yapmamalarını istedi.

 

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekibi Tarsus İdman Yurdu kalecisi Mert Can Salık Batman Petrolspor maçında sakatlanmıştı. Diğer yedek kaleci Muhammet Sedat Küçükoğlu’nunda sakat olması nedeniyle kaleye futbolcu Kerem Özer geçmek zorunda kalmıştı. Kalecisiz kalan TİY’de Çorum maçında da kaleye bir futbolcu geçecek. Ancak bu durum Çorumspor taraftarları tarafından alay konusu oldu. Taraftar sosyal medya hesaplarından Şanlıurfa’nın TİY’e 11 gol attığı, Şu ana kadar 44 golü bulunan Çorum’un kalecisiz TİY’de daha fazla gol atarak 56 golü bulunan Şanlıurfa’yı geçebileceği yönünde paylaşımlar yer aldı.

 

“AYNI DURUMLA KARŞI KARŞIYA KALMIŞTIK”

 

Bu paylaşımlara tepki gösteren Çorumspor Kulüp Başkanı Oğuzhan Yalçın, hafta sonu oynanacak olan Tarsus İdmanyurdu maçı öncesinde sosyal medya üzerinden yapılan paylaşım ve yorumları doğru bulmadığını belirterek, Tarsus maçıyla ilgili sosyal medyada rakibi rencide edici, onur kırıcı yorum ve paylaşımlarda bulunmalarını istedi.

Yalçın yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “TFF 2. Liginin 31. Haftasında kendi sahamızda karşılaşacağımız TİY Kulübü’nün içinde bulunduğu durum, tüm spor kamuoyu tarafından bilinmektedir. Maalesef ki yıllar önce Çorumspor olarak bizler de böylesi bir durumla karşı karşıya kalmıştık. Sosyal medyada bu maçla alakalı, taraftarlarımızın rencide edici, onur kırıcı söylemlerini görmekteyim. Sizlerden bir kardeşiniz, bir ağabeyiniz olarak ricamdır ki bu maçla alakalı yorum yapmaktan kaçınalım. Elbette sizler gibi hem oyuncularımız, hem de bizler durumun farkındayız. Fakat 100 yıllık geçmişi olan bir kulübün düşmüş olduğu bu durumda bu şekilde yazılar yazmak, yorumlarda bulunmak o gencecik çocukların ve o armaya gönül vermiş taraftarların üzüntüsü daha da çok artıracaktır."