“Golü atmamız lazımdı” | Güney Gazetesi Mersin

“Golü atmamız lazımdı”

Yeni MİY Teknik Direktörü Ersin Aka, Belediye Derince mücadelesinde hakem kararlarının maçın önüne geçtiğine vurgu yaptı ve özeleştiri yaptı;

“Golü atmamız lazımdı”


 

HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. Lig 1. grupta şampiyonluk mücadelesi veren  Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu hafta sonu oynanan karşılaşmada Kocaeli ekibi Belediye Derincespor ile 1-1 berabere kalarak taraftarını üzdü. Hakem kararlarının damga vurduğu maçta MİY, rakiplerinin puan  kaybettiği haftada Derincespor ile berabere kalarak puan farkını 9’a çıkarma şansını yakalayamadı. MİY ile yakın takipçisi 4 takım arasındaki puan farkı 7 oldu.

Mersin ekibi Cumartesi deplasmanda yapacağı 1922 Konyaspor maçı hazırlıklarını Mersin Stadyumu’nda sürdürüyor. Teknik Direktör Ersin Aka, Güney’e yaptığı açıklamada; Belediye Derince maçının zor bir maç olacağını bilerek çalışma yaptıklarını söyledi. Rakiplerinin 2. yarıda en çok puan toplayan takımlardan biri olduğunu ve 9 maçtır yenilmediğini hatırlatan Aka, “Birde 3 yıldır bize ters gelen bir takımdı. Bu takımı hiç yenememiştik. Bu nedenle çok iyi hazırlandık. Maçta güçlerini ve oyun silahlarını etkisiz hale de getirdik. Zaten 90 dakika boyunca sadece bir tane 35 metreden kalemize bir şutları var. Sertaç’ın kucağına geldi. Onun dışında hiç pozisyon vermedik” şeklinde konuştu.

 

“KÖTÜ ZAMANDA GOL YEDİK”

Yan toptan kötü bir zamanda gol yediklerini ve çok fazla gol kaçırdıklarını anlatan Aka, “4 tane yüzde 100 gol pozisyonumuz var. 2 tane penaltı pozisyonu var. 1 tane iptal edilen nizami bir golümüz var. Hakemin kararları maçın önüne geçti ama bizde atmamız lazımdı. Eğer 2-0’ı bulabilse idik tahmin ediyorum farklı bir maç olacaktı. Farklı kazanacaktık. Çünkü oyun o yönde idi. Çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Maç boyuncu rakipten her alanda üstündük. Maalesef sonuca yansıtamadık oyunu” dedi.

 

“HAFTAYI 1 PUANLA GEÇİRMEMİZ AVANTAJA DÖNÜŞTÜ”

Kendileri gibi yakın takipçilerinin de bu hafta puan kaybettiğini ifade eden Aka şunları söyledi: “Zor bir gruptayız, herkes herkesten puan alıyor. O yüzden baktığınız zaman puantaj anlamında haftayı 1 puanla geçirmemiz avantajlı şekle dönüştü. Yenmiş olsak belki işi bitirecektik. Farkı 9 puan yapıyorduk. Ama 7 puanda iyi bir fark. Bu hafta Konya’ya gidiyoruz. Ardından 2 maçımız var. Bir haftada 3 maçımız var. Ligin boyu iyice kısalacak. 1 hafta sonra 5 maçımız kalacak.”

 

“SAHAMIZ KAPANIRSA HANDİKAP OLUR”

Aka, maçta yaşanan olaylar sonrası Yeni MİY’in PFDK’ya sevk edildiğinin hatırlatılması üzerine; “Biz soyunma odasına gitmiştik. Bazı olaylar yaşanmış. Şahsi cezalar gelebilir ama umarım saha kapanmaz. Şile Yıldızspor maçında taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Sahamız kapanırsa bizim için handikap olur dezavantaj olur” dedi.