“Toroslarımızın yükselişini sürdüreceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Toroslarımızın yükselişini sürdüreceğiz”

“Toroslarımızın yükselişini sürdüreceğiz”


Toroslar Belediye Başkanı MHP’li Atsız Afşın Yılmaz, görevdeki 4 yılını Güney’e değerlendirdi.  Eğitimden sağlığa, ulaşımdan imara, spordan turizme, kültürel mirastan tarıma ve istihdama kadar birçok proje ve çalışmalarıyla dördüncü kez Türkiye’nin başarı listesinde yer aldıklarını ifade eden Yılmaz; “Toroslarımıza hizmet etme aşkıyla çıktığımız bu yolda hiç durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“SOSYAL BELEDİYECİLİK SADECE YARDIM DEĞİLDİR”

 

Vatandaşla gönül bağı kurulan her proje ve çalışmanın başarıya ulaşacağını söyleyen Yılmaz; “Sosyal ve Çevik Belediyecilik anlayışını benimsiyoruz. Sosyal belediyeciliği bir grup sadece ayni ve nakdi yardım olarak algılıyor. Biz öyle algılamıyoruz. Bir ailenin her türlü derdi ve ihtiyacı bizi ilgilendiriyor. Yaşlılarımızın, engellilerimizin, gençlerimizin, çocuklarımızın sıkıntıları bizleri ilgilendiriyor. Biz de buna yönelik projeler yapıyoruz. Birçok sosyal faaliyetler ve sportif etkinlikler gerçekleştirdik. Bu konuda Türkiye’de ilk kez yaptığımız çalışmalar var. Yaptığımız bu çalışmalardan memnunuz ve gururluyuz. Yapacaklarımızın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

 

“İLÇENİN SİLUETİ YENİLENİYOR”

 

İlçeyi geleceğe taşıyacak yeni imar planlarının tamamlandığını kaydeden Yılmaz, “Kent mobilyalarını, atölyelerimizde ürettik. Kilit Parke Üretim Tesisimizde imal ettiğimiz parke, sıcak asfalt, bordür ve kaldırım çalışmalarımızın yanında yeni yollar açarak ulaşımı daha da konforlu hale getirdik. Seçim öncesi söz verdiğimiz projelerimizden biri olan “Gönül Bağı Projesi” ile tam kapanma döneminde 310 bin nüfuslu ilçenin 67 mahallesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştık” ifadelerini kullandı.

 

 

“21 FARKLI BRANŞTA SPOR YAPMA İMKANI”

 

“21 farklı branşta açtığımız kurslarla yılın 4 mevsiminde spor yapma imkanı sunuyor, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına da ev sahipliği yapıyoruz” diyen Yılmaz, Yeni Mersin İdman Yurdu’na; tesis tahsis ederek ve binlerce taraftar ile destek vererek sahip çıktıklarını vurguladı.

 

“ENGELSİZ KENT TOROSLAR”

 

Yılmaz, “Toroslar Engelliler Akademisi’nde eğitim gören her yaştan özel birey; sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılıyor. “Engelsiz Tarım Bahçesi’nde de üreterek engelleri aşmanın en güzel örneği sergileniyor.  “Toroslar İlerle Gençlik Seninle” Projesi kapsamında ilçemizin dört bir yanında ve özellikle yüksek kesimli mahallelerde yaşayan gençlerimizin kamp hayalini gerçeğe dönüştürdük. 'Bulvar, Cadde ve Sokaklarda Cephe Düzenlemesi’ Projesi ile toplu konut binalarının duvarları dünyaca ünlü ressamların eserleri ile bezendi.  İlçenin kent mobilyaları, belediyenin atölyelerinde üretiliyor. Böylece hem ekonomiye katkıda buluyoruz hem de ihtiyaçları anında gideriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“KIRSAL KALKINMAYA KATKI”

 

Üreticiye değer kazandıran projeler de yürüttüklerini söyleyen Başkan Yılmaz, “Toroslar’ın bereketli topraklarında yetişen birçok üründen olan Trabzon Hurması, kivi ve üzümün ilk hasatlarını festivale dönüştürdüm, Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarında 48 branşta eğitim gören kursiyerlerimiz, hem meslek sahibi oluyor, hem de iş hayatına katılıyor. Personelimizin tüm üniforma ve kıyafetleri de TORTEK’in usta ellerinde üretiliyor” dedi.

 

 

“TOROSLAR AKADEMİ PROJESİ İLE EĞİTİME DESTEK VERİYORUZ

 

Başkan Yılmaz, seçim öncesi söz verdiği projelerinden biri olan Toroslar Kariyer Merkezi projesi ile de vatandaşların iş bulmalarına ve işverenlerin de nitelikli eleman ihtiyacına çare olduklarını söyledi.

Yılmaz; “Tekno Toroslar Projemiz ile “Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması'na” katılarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden ödül almanın gururunu yaşadık. Eğitimde fırsat eşitliğini amaçladık. Toroslar Akademi Projemiz kapsamında 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için ücretsiz Destekleme Kurslarını açtık.Üniversite kazanan öğrencilerimizin eğitimlerine katkıda bulunmak ve ailelerin yükünü hafifletmek amacıyla lisans 3.200 TL, ön lisans 1.600 TL olmak üzere 1.294 öğrencimize burs desteğinde bulunduk” dedi.

 

“TOROSLAR’DA HEDEF SIFIR ATIK”

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Sıfır Atık Yönetmeliğinde yer alan kriterleri yerine getirerek, 4'üncü "Sıfır Atık Belgesi'ni aldıklarını kaydeden Yılmaz, “Mersin’de bir ilk olan 1. Toroslar Sıfır Atık Zirvesi’ni gerçekleştirdik. Tehlikeli Atık Geçici Depolama Alanı’nı faaliyete geçirdik. Kurduğumuz Kompost Gübre Yapım Ünitesi ile organik atıkları dönüştürerek kompost gübre üretiyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) eliyle hayata geçirilen “İlk Evim, İlk İşim” Projesi kapsamında Toroslarımıza kazandırılacak olan 650 sosyal konut için arsa tahsisinde bulunduk” ifadelerini kullandı.

 

“MİLLİ DEĞERLERİ YAŞATIYORUZ”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, milli ve manevi değerlere önem veren bir belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını da vurguladı. Yılmaz,  “3 Ocak Zafer Yürüyüşü, milli bayramlarda gerçekleştirdiğimiz şiir yarışmaları, turnuvalar, cirit, güreş müsabakaları ve konferanslar ile özellikle yeni nesle tarih şuurunu unutturmuyoruz. Kent tarihini ve kültürel mirası gün yüzüne çıkaran projelerimizden biri olan Kuvayi Mulliye Karargahı’nı, Buluklu Mahallesi’nde hizmete açtık” dedi.

 

 

“Depremzedelerin yanındayız”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, depremin ardından yaptıkları çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz, “Ülkemiz, 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6’lık depremlerle sarsıldı.  11 ili etkileyen deprem felaketinin yaralarını sarmak için depremin hemen ardından teyakkuza geçerek, yardım çalışmalarına başladık ve Yunus Emre Kültür Merkezimizde Acil Destek Merkezi oluşturduk. Afet bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarının ardından enkaz kaldırmaya, yardım malzemelerinin ulaştırılmasından depremzedelerin Mersin’e getirilmesine kadar gece gündüz ekiplerimiz, iş makinelerimiz ve araçlarımızla destek verdik. Konaklama, sıcak yemek, giyim, psikolojik destek, sağlık, Çocuk Danışma Merkezi, araç koordinasyon ve özel gereksinimli birey desteği hizmetinin verildiği Acil Destek Merkezimizde, Mersin Valiliği, Toroslar Kaymakamlığı ve AFAD başta olmak üzere tüm kurumlarla da koordineli çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

 

 

 Farklı kesimlerden ödüller aldı

 

Avrasya Araştırma Şirketi tarafından yapılan "En Başarılı 20 Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı" anketinde en başarılı 3’üncü belediye başkanı seçilen Başkan yılmaz, ORC Araştırma Şirketi’nin hazırladığı son 3 yılın en başarılı 10 ilçe belediye başkanları arasında yüzde 62,4 oranla ikinci sırada yerini aldı.

“Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması'nda Tekno Toroslar Projesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül alan Başkan Yılmaz, Global Kalite Zirvesi’nde ise “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” ödülünün sahibi oldu. Başkan Yılmaz’a ödülünü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı (KKTC) Ersin Tatar takdim etti.

Başkan Yılmaz, Uluslararası Kafkas Derneği tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Yılın En İyileri Ödül Töreninde, “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” ödülüne de layık görüldü.