“Yenişehir’de halk karar alma süreçlerine katıldı” | Güney Gazetesi Mersin

“Yenişehir’de halk karar alma süreçlerine katıldı”

“Yenişehir’de halk karar alma süreçlerine katıldı”


CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, görevdeki 4 yılını Güney’e değerlendirdi.  Göreve geldikleri günden bu yana Hareket, Eğitim, Hemşehrilik, Dayanışma, Kentleşme ve Ekoloji’den oluşan 6 temel ilkemiz kapsamında, daha yaşanılabilir bir kent için çalıştıklarını ifade eden Özyiğit, “Her bir vatandaşımızın ihtiyacını karşılamak bizim en büyük sorumluluğumuz. Yenişehir Belediyesi olarak kentimizde sosyal demokrat belediyeciliğinin gereklerini yerini getirmeyi sürdürüyoruz.  Halkın fikirlerine dayalı bir kent yönetimi için hizmetlerimizde katılımcılığı esas alarak hemşehrilerimizi de karar süreçlerine dahil ediyoruz.    Önümüzdeki süreçte de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi bilim ışığında çalışmaya, halkımıza ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

“STRATEJİK PLANI HALK HAZIRLADI”

 

 

“Seçildikten hemen sonra 5 yıllık stratejik planımızı oluşturmak amacıyla 32 mahallemizde toplantılar düzenleyerek, halkımızı dinledik” diyen Özyiğit, muhtarlıklara sandıklar kurarak, toplantılara katılamayan vatandaşların öneri ve taleplerini yazılı olarak aldıklarını söyledi. Özyiğit, “Böylece Türkiye’de ilk defa bir belediye stratejik planını halkın katılımı ile hazırlamış oldu” dedi.

 

YENİŞEHİR HALK MASASI

 

Yenişehir halkının talep, öneri ve şikayetlerine kısa sürede cevap vermek amacıyla Yenişehir Halk Masasını kurduklarını kaydeden Özyiğit,  “Yenişehir Halk Masası; 444 33 54 telefon numaralı çağrı hattı, yüz yüze görüşme, Whatsapp hattı, e-posta ve sosyal medya aracılığıyla gelen talep, şikayet ve önerileri tek tek kayıt altına alıyor. Takibi yapılan talepler çözüme kavuşturulduktan sonra vatandaşa geri dönüş yapılarak anında bilgi veriliyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Yenişehir eğitimde model oldu

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Erken Çocukluk Gelişimi Projesi Yenişehir Modeli” ile Türkiye’ye örnek olduklarını söyledi.

Özyiğit, ““Her Aile Bir Okuldur” sloganıyla hayata geçirdiğimiz Erken Çocukluk Gelişimi Projesi Yenişehir Modeli ile Türkiye’de bir ilke imza attık.  Kurduğumuz Yenişehir Belediyesi Akademi’de klinik psikolog eşliğinde yaptığımız ücretsiz 0-6 Yaş Gelişim Değerlendirme uygulamaları ile çocuklardaki gelişimsel problemleri erken dönemde tespit ederek, gerekli yönlendirmeleri sağlıyoruz. 0-3 yaş arasında çocukları olan ebeveynlere ücretsiz ve sertifikalı eğitim veriyoruz.  Yenişehir Belediyesi olarak bu eğitimleri veren Türkiye’deki ilk kurumuz. Marmara Üniversitesinden uzman akademisyenler tarafından verilen 6 haftalık eğitimlerden yüzlerce hemşehrimiz yararlandı.

Fuat Morel Mahallemizde 2021 yılında hizmete açtığımız Beceri Temelli Eğitim Merkezimiz-BETEM’de 3-6 yaş arasındaki çocuklarımıza zenginleştirilmiş ve bireysel eğitim programı uyguluyoruz.    Gürsoy Grup iş birliğiyle Menteş Mahallesi’nde yapacağımız Mehmet Sadık Gürsoy Beceri Temelli Eğitim Merkezi’mizin inşaatına devam ediyoruz. Eylül ayında çocuklarımız için hizmete açacağız.

0-3 yaş arası çocukların dil-bilişsel ve kavramsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 1200 kitaplık Bebek Kütüphanesi açtık. Bebek Kütüphanesi ile 0-3 yaş aralığındaki çocuklara ay gruplarına göre belirlenmiş kitaplarla ücretsiz destek sağlıyoruz.

Atölye temelli eğitimlerle Yenişehirli çocuklarımızı geleceğe bilimle hazırlıyoruz. Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitimlerinden oluşan STEM eğitim modelini uyguluyor ve robotik kodlama, satranç ve dil eğitimleriyle çocukların gelişimine katkıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ÜNİVERSİTELİLERE BARINMA DESTEĞİ

 

Yükseköğretim öğrencilerine yönelik çalışmalar da yaptıklarını ifade eden Özyiğit, “72 adet 4 kişilik ve 30 adet tek kişilik olmak üzere toplamda 102 odadan oluşan 318 kişi kapasiteli Mustafa Baysan yurdumuzun yapımını tamamlayarak, üniversiteli öğrencilerimizin hizmetine açtık. Yapımını tamamladığımız Yenişehir Belediyesi Aktif Yaşam Merkezi’mizi üniversiteli öğrencilerimizin barınma sorununu çözmek amacıyla bir hafta içerisindeki hazırlayarak 100’ü kız toplam 400 öğrencimiz için konforlu bir misafirhaneye dönüştürdük. Yenişehirli üniversite öğrencilerimizin eğitimine destek vermek amacıyla 4 yıllık lisans öğrencilerine 3000 TL, 2 yıllık ön lisans öğrencilerine ise 1500 TL’lik eğitim desteğinde bulunuyoruz” dedi.

 

 

Yenişehir’in tarımsal ürünleri markalaştı

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 4 yıllık sürede tarım başta olmak üzere ekonomi alanındaki çalışmalarını da şöyle özetledi:

“Yenişehir’imizde tarımsal kalkınmaya yönelik faaliyetlerde bulanmak, bölgedeki üreticilere destek vermek ve kaliteli ürünleri hemşehrilerimize ulaştırmak amacıyla Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kurulmasına öncülük ettik.  Yenişehir Karahacılı Nar Ekşisi ve Yenişehir Çavak Portakal Reçeli adıyla iki ürünümüz kooperatif çatısı altında markalaştı ve tüketicilerle buluştu. Hemşehrilerimizin taze balığa uygun fiyatlarla ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla Eğriçam Mahallemizde, Yenişehir Belediyesi Göçmen Balık Pazarımızı hizmete açtık. İkinci balık pazarımızın temelini de kısa sürede Hürriyet Mahallemizde atıyoruz. 

Üreten kadınlara destek vermek ve kadınları üretime teşvik etmek amacıyla Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarı’nı açtık. Kadınların el emeği ürünlerini vatandaşlarla buluşturma fırsatı yakaladığı Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarı ile Yenişehirli kadınlar hem üretiyor hem de kazanıyor.”

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve aile bütçelerine katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Yenişehir Halk Kart Projesi ile hemşehrilerimize aylık nakdi destek veriyoruz. Yenişehir Halk Kart ile sadece yerel esnaflardan alışveriş yapılıyor bu şekilde hem ihtiyaç sahipleri hem de yerel esnaf kazanıyor.

Yenişehir Çevreci Halk Kart projesi ile vatandaşlarımızın evlerinde ve iş yerlerinde biriktirdikleri atıkları topluyor ve bu atıkların karşılığında kart sahiplerine TL yüklemesi yapıyoruz. Projemiz ile hem doğaya hem de ev ekonomisine katkı sunuyoruz.” 

 

 

Yenişehir artık sanat kenti

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, başta Atatürk Kültür Merkezi olmak üzere ilçedeki kültür sanat kurumlarının ilçe halkını sanatla buluşturduğunu ve Yenişehir’i Mersin’in sanat merkezi yaptığını ifade etti.

Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezimizde kurduğumuz Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil  Sanat Galerisi ve Yenişehir Belediyesi Sanat Galerisi ile kentimize kültür sanat alanında yeni bir  soluk kazandırdık. Açıldığı günden bu yana yüzlerce sanatçıyı binlerce hemşehrilerimizle buluşturduk.

Menteş Mahallemizde çocuklarımız için ders çalışma alanlarının da yer aldığı kütüphane ve taziye evinden oluşan Yenişehir Belediyesi Kültür Kompleksi’mizin yapımını tamamlayarak, hizmete açtık. Batıkent ve Eğriçam mahallelerimizde de kısa süre içerisinde iki kompleksimizin temelini atacağız.

7’den 77’ye her vatandaşımıza kültür ve sanat eğitimleri vermek amacıyla KİGEM’i kurduk. KİGEM ile oluşturduğumuz sanat atölyelerinde bale, jazz, dans, bağlama, gitar, bendir, keman,  piyano, resim, drama, tiyatro, latin dansları, halk oyunları, pilates, yoga ve zumba dersleri veriyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 5 bin hemşehrimiz eğitimlerini tamamladı. Ayrıca Yenişehir Şehir Tiyatrosu’nu kurarak onlarca tiyatro oyunu sahneledik” dedi. (Haber Merkezi)

 

 

Hareketli, sporsever Yenişehir

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ilçedeki spor faaliyetleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Tüm altyapı imkanlarımızı çocuklarımızın özverileriyle buluşturuyor, futbol, voleybol, basketbol, tenis, yüzme ve jimnastik branşlarında çocuklarımıza eğitim veriyoruz.

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi kadın basketbol takımımızla geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası’nı kazanarak, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası’nda dördüncü, Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’inde ise ikinci olduk.  Bu sezon 28.Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazandık. Euroleague Women’da 4’lü finale yükseldik, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ise normal sezonu lider tamamladık. Ayrıca şu anda farklı yaş gruplarından 500’ü aşkın çocuğumuz altyapıda basketbol eğitimlerine de devam ediyor.

Yenişehir Triatlonu ile 2019 yılında Mersin’de ilk kez bir triatlon yarışının düzenlenmesine öncülük ettik.  Pandemi nedeniyle 2020’de yapamadığımız 2. Yenişehir Triatlonu’nu 2021 yılında gerçekleştirdik.  Gösterdiğimiz başarı ile Mersin’e yeni bir uluslararası spor organizasyonu kazandırarak, Avrupa Triatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası’ na kentimizde ev sahipliği yaptık ve 26 ülkeden yüzlerce sporcu ağırladık.

Kentimizde düzenlediğimiz Festival Voleybol Altyapılar Türkiye Şampiyonası için Yenişehir Belediyesi Fuar Merkezi’mizi aynı anda 8 maçın oynanabileceği şekilde hazırladık. 1 ay süren Festival Voleybol’da 50 farklı ilden 160 takımla 5 bin sporcuyu kentimizde ağırladık.” (Haber Merkezi)

 

 

Alanya Sokağı yenilendi

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sokak iyileştirme çalışmaları kapsamında yaptıkları çalışmaları da anlattı.

Özyiğit, “Mersin ve Yenişehir’imizin en yoğun alışveriş ve sosyal yaşam alanlarından biri olan Alanya Sokağı ve çevresindeki sokakları tamamen yeniledik. Alanya Sokağı yeni yüzüyle alışveriş yapmanın ve gezmenin keyifli olduğu turistik bir mekân haline geldi. Mersin Üniversitesi ile imzaladığımız protokolle Belediyemize tahsisi gerçekleşen Çiftlikköy Kampüsü’ndeki hayvan barınağını yeniliyoruz. 7 bin 500 metrekarelik alanı düzenleyerek, hayvan dostlarımız için konforlu bir yaşam alanı oluşturuyor, barınakta kısırlaştırma ve acil mücadele merkezi de kuruyoruz” dedi. (Haber Merkezi)