Talepleri karşılanmayan SGK emekçileri iş bıraktı | Güney Gazetesi Mersin

Talepleri karşılanmayan SGK emekçileri iş bıraktı

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) olarak bilinen düzenlemeyle birlikte iş yükleri artan SGK çalışanları, talepleri karşılanmayınca iş bıraktı. Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şube TİS ve Hukuk Sekreteri Egemen Yıldız, “SGK emekçilerinin sorunları çözülünceye ve talepleri karşılanıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Talepleri karşılanmayan SGK emekçileri iş bıraktı


 

ELVAN KONUK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları EYT, vergi ve prim aflarıyla beraber artan iş yüklerine dikkat çekerek iş bırakma eylemi yaptı. Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şube TİS ve Hukuk Sekreteri Egemen Yıldız, “EYT düzenlemesi ve 7440 sayılı yasa ile birlikte yaşanan yoğunlukla beraber hem vatandaşlar mağdur edilmiş hem de SGK emekçilerinin iş yükü katmerlenerek artmıştır. Bu yoğunluğun mevcut personelle karşılanması çok büyük sıkıntılara neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

“TALEPLERİMİZ KARŞILANANA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

 

3 Şubat tarihinden bu yana artan iş yükü ile birlikte geçmişten gelen sorunların çözümü için iş bırakma eylemleri yaptıklarını dile getiren Yıldız, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini dile getirdi. Yıldız, “Haklı taleplerimiz karşılanıncaya, mağduriyetimiz giderilinceye kadar eylemlerimize devam edeceğimizi buradan yetkililere duyuruyoruz. İnsan onuruna yakışır koşullarda çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz. Bu nedenle Büro Emekçileri Sendikası olarak bütün Türkiye’de bir kez daha iş bırakma eylemindeyiz” diye konuştu.

 

TALEPLER

 

“Sosyal Güvenlik Kurumu Emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz.

Sosyal Güvenlik Kurumu Ek Ödeme Yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100 er puan eklenmesini istiyoruz.

Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan SGK Emekçilerine de 3600 ek gösterge istiyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz.

Ücretsiz yemek hizmeti istiyoruz.

SGK emekçilere dayatılan 3 aylık fazla mesai uygulamasına hayır diyoruz.  

Fazla mesai değil kalıcı ve insanca yaşanacak bir ücret istiyoruz.”