“En düşük memur maaşı 20 bine çıkarılsın” | Güney Gazetesi Mersin

“En düşük memur maaşı 20 bine çıkarılsın”

Barınmadan temel gıda maddelerine gelen fahiş zamlar karşısında geçinemediklerini vurgulayan Büro İş Sendikası Akdeniz İlçe Temsilcisi Halil Ertingü, “En düşük memur maaşının 20 bine çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi

“En düşük memur maaşı 20 bine çıkarılsın”


 

ELVAN KONUK

Uzun zamandan beri yetkililere sesini duyurmak için iş bırakma ve iş yavaşlatma eylemleri yaptıklarını dile getiren Büro-İş Sendikası Mersin İl Temsilciliğine bağlı emekçiler SGK binası önünde iş bırakma eylemi yaptı.

Büro İş Sendikası Akdeniz İlçe Temsilcisi Halil Ertingü, “Çok uzun süredir ülkemizde fiyat artışlarının önüne geçilemiyor. Kira, elektrik, doğalgaz faturaları ulaşım ve market fiyatları bizlerin cebini yakmaktadır Asgari ücret düzeyinde aldığımız ücretler yurdun birçok yerinde kiralara dahi yetmiyor iken geçinmek, hayatımızı idame ettirmek zorlaştıkça zorlaşıyor. Kredi ve borçlarla aile bütçelerimizi çevirmeye çalışır hale geldik. Bıçak kemiğe dayandı dedik ve 31 Mart Cuma günü yurt genelinde iş bırakma eylemi ile basın açıklamaları gerçekleştirdik” dedi.

Çalışma koşullarında iyileştirmeye gidilmesi gerektiği üzerinde duran Ertingü, “Gündemimiz sözde iyileştirme adına müjdelenen nasıl doldurulacağını bilmediğimiz aylık 100 saatlik fazla çalışma iken, bu fazla çalışmanın insan onuruna yaraşmamaktadır bizden daha kaç post çıkarmaya çalışacaklarını soruyorduk ki; Sayın Bakanımızın yeni açıklamasıyla tekrar sarsıldık. Şöyle diyordu Sayın Bakanımız "Bizde hizmetli kadro en düşük maaşlı kadrolu Maaşları yaklaşık 11 bin 900 liradır. Şimdi bu insanlar yukarıya çıktıkça öğretmenler ve diğer Kamu görevlilerine kadar her birinin aldığı maaş 20 bin liranın üzerinde" demiştir. Ancak biz SGK da çalışan Kamu çalışanları olarak aramızda araştırdık. Maaşı 20 bin lira olan bir arkadaşımızı bulamadık. Biz sayın Bakanımızın açıklamalarını önemsiyor ve en düşük memur maaşının 20 bin liraya çıkarılmasını istiyoruz” diye konuştu.