Mut İdman Yurdu yükselişte | Güney Gazetesi Mersin

Mut İdman Yurdu yükselişte

Mut İdman Yurdu yükselişte


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Mehmet Sor Süper Amatör Lig play-off 4. Hafta karşılaşmasında Mersin Camspor, Mezitli 33 FK ile 1-1 berabere kalıp 8 puan ile liderliğini sürdürürken geçen hafta galip gelen Mut İdman Yurdu bu hafta da Mersin 33 FK’yı 2-0 yenerek zirveye bir adım daha yaklaştı.

Mersin Mehmet Sor Süper Amatör Lig play-off 4. Hafta karşılaşmaları kıran kırana mücadeleye sahne oldu. Haftaya 7 puan ile lider giren Mersin Camspor grubun iddialı ekiplerinden Mezitli 33 Spor’a konuk oldu. Mezitli Eski ilçe Stadı’nda oynanan karşılaşmada oldukça çekişmeli geçti. Ev sahibi ekibin oyuncusu Yasin 35. Dakikada kırımızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Buna rağmen Mezitli 33 FK 45. dakikada golü bularak soyunma odasına 1-0 önde girdi. İkinci yarıda iki takım bir birine üstünlük sağlamaya çalıştı. Maçın bu sonuçla bitmesi beklenirken uzatma dakikalarında Veli frikikten attığı golle takımına 1 puanı kazandırdı. Karşılaşma 1-1 sona erdi.

 

 

Play-off öncesi yönetim sıkıntısı yaşayan ve maçlara çıkıp çıkmayacağı tartışılan Mut İdman Yurdu Belediyespor ise müthiş bir çıkış yakaladı. Geçen hafta galip gelen Mut ekibi bu hafta evinde Mersin 33 FK’yı konuk etti. Gergin geçen maçta Mut İdman Yurdu oyuncusu Mirza ve Teknik Direktör Onur Çalıkuşu kırmızı kart gördü. Çekişmeli maçı Mut İdman Yurdu Ozan ve Hasan’ın attığı golle 2-0 kazandı. Puanını 7’ye çıkaran Mut ekibinin lider Camspor ile arasındaki puan farkı 1’e düştü. Erdemli Belediyespor ise haftalardır hasret kaldığı galibiyete yine hiç galibiyeti bulunmayan Akdeniz Belediyespor karşısında elde etti. Seyfi Ali Türkoğlu Stadı’nda oynanan karşılaşmada Erdemli Belediyepor Akdeniz Belediyespor’u 1-2 mağlup etti. Puanını 5’e çıkaran Erdemli Belediyespor 3. Sırada yükseldi. Akdeniz ekibi ise son sıradaki yerini korudu.