Carettalar telafi peşinde | Güney Gazetesi Mersin

Carettalar telafi peşinde

MSK, zirve mücadelesinde Cuma günü Yılyak Samsunspor’a konuk olacak

Carettalar telafi peşinde


 

HASAN KÜÇÜK

 

Misli.com Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde geçen hafta evinde Finalspor’a 11 sayı farkla mağlup olarak şampiyonluk mücadelesinde yara alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) Erkek Basketbol Takımı 24. Hafta karşılaşmasında Cuma günü  Yılyak Samsunspor Basket’e konuk olacak. Samsun Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak ve TRT Spor Yıldız’dan canlı yayınlanacak.

Oynadığı 23 maçtan 19’unu kazanan MSK 42 puanla lider Çağdaş Bodrumspor’un 1 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor. Bu haftaki rakibi Yılyak Samsunspor ise 41 puanla 3. Sırada yer alıyor. MSK bu maçı kazanması durumunda zirve mücadelesini sürdürecek. Kaybetmesi durumunda ise Samsun ekibi ile 2. lik için mücadele edecek.    

MSK Başantrenörü Semih Soğuksu kendilerini Samsun’da zor bir maçın beklediğini söyledi.  Samsun maçının liderlik ve şampiyonluk yarışından kopmamak için önemli bir müsabaka olduğunu vurgulayan Soğuksu “Geçen hafta evimizde istemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Bunu telafi etmek için bu maçı kazanmamız gerekiyor. Bunun farkındayız. Hazırlıklarımızı ona göre yaptık. Ligin sonuna kadar şampiyonluk iddiamızı devam ettirip sonunda şampiyon olmak istiyoruz. Bu yüzden bu maçı kesinlikle kazanmamız lazım” şeklinde konuştu.

 

“ŞAMPİYONLUK İÇİN KAZANMAK İSTİYORUZ”

Bu maçı kazandıkları takdirde zirvede Çağdaş Bodrum ile kendilerinin kalacağını anlatan Soğuksu “Ligin bitmesine 6 hafta kalacak. Bizim kaybetmemiz ve kazanması durumunda Bodrum biraz daha uzaklaşacak. Kaybetmemiz durumunda Samsun ile ikincilik şeklinde bir mücadelemiz olacak ve zirve yarışından bir tık daha uzaklaşacağız. Bu nedenle kaybetmek istemiyoruz. Sezon başından beri hedefimiz aynı. Şampiyonluğu istiyoruz. O nedenle kazanmak istiyoruz” dedi.

Sakatlığı süren Oğulcan Baykan’ın maçta parkeye çıkamayacağını ifade eden Soğuksu, Tobın Carberry’nin biraz sakat olduğu için antrenmanlara gelemediğini ancak maçta forma giyeceğini söyledi.