ÇBK’da hedef final | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK’da hedef final

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nihal Aydoğan Sezonu play-off yarı final karşılaşmasında bugün Botaş’ı ağırlayacak. ÇBK yarı final maçında Mersinlileri yanında görmek istiyor.

ÇBK’da hedef final


HASAN KÜÇÜK

 

Euroleague Women 2022-2023’te Final Four’a adına yazdırdıktan sonra ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nihal Aydoğan Sezonu play-off çeyrek final karşılamasında da Çankaya Üniversitesini geçen Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi yarı final ilk maçında bugün Botaş’ı konuk edecek. Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 18.00’de başlayacak.  Karşılaşma Youtube / TBF TV ve Sportstv’den canlı olarak yayınlanacak. İkinci maç ise Pazar günü Ankara’da oynanacak. ÇBK, play-off yarı finalde seride durumu 2-0 yapması durumunda finale yükselecek. Seride durumun 1-1 olması durumunda ise 3. maç turuncu lacivertli ekibin ev sahibi avantajı bulunması nedeniyle yeniden Mersin’de oynanacak. Seride durumu 2-0 yaparak finale adını yazdırmak isteyen Mersin ekibi 14-16 Nisan’da oynanacak Final Four’a moralli gitmek istiyor. ÇBK, normal sezonda oynadığı 2 maçta Botaş’ı 17 ve 10 sayı farkla mağlup etmişti.  

 

 

 

“HEDEFİMİZ 2’DE 2 GALİBİYET”

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, yarı finalde rakipleri olan Botaş’ın normal sezonda ligi 4. sırada bitirdiğini, play-off çeyrek finalde ise Emlak Konut’u seride durumu 2-1 yaparak elediğini hatırlattı.  Rakiplerinin kadrosunun güçlü olduğunu ve çok ciddi savunma yapan bir takım olduğunu ifade eden Ünlü şunları söyledi: “Ligde başarılı bir sezon geçirdiler ve şu an yarı finale kadar yükseldiler. Bizim için zor bir seri olacak ama ÇBK olarak her zaman ki gibi hedefimiz galibiyet. Çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz. Bugün yapacağımız ilk maçın ardından 2. maçımızı Pazar günü Ankara’da oynayacağız. Eğer gerekirse 3 maçı Final Four sonrası oynayacağız. Amacımız 2 maçı da kazanıp 3 maça gerek kalmadan finale yükselmek.”

 

“TARAFTARIMIZI YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ”    

Taraftarlarının maçlarda desteğinin kendilerini mutlu ettiğini anlatan Ünlü, “Maçları kazanmamızda taraftar desteğinin önemi çok büyük. Bu maçta da Mersinlileri tribünlerde görmek istiyoruz” dedi.