Yeni MİY’e ceza yağdı | Güney Gazetesi Mersin

Yeni MİY’e ceza yağdı

Yeni MİY’e ceza yağdı


 HASAN KÜÇÜK

Yeni Mersin İdman Yurdu ile Belediye Derincespor arasında oynanan ve 1-1 berabere biten maçın sonunda yaşanan olaylar nedeniyle kırmızı lacivertli ekibe ve yöneticilere PFDK tarafından çok sayıda ceza verildi. Kritik maçlar öncesi saha kapatma cezası almayan MİY para cezası ile kurtuldu.  

 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Yeni MİY ile Derincespor maç sonrası yaşanan olaylarla ilgili kararını açıkladı.

Taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 4 bin TL ceza verilirken taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle ise 7 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Yeni MİY Kulüp Başkanı Metin Saltık ve Kulüp İdarecisi Ümit Günay akredite edilmedikleri alanlarda bulunmalarından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası aldı.

Kulüp görevlisi Ümit Saltık ise tedbire uymama eylemi nedeniyle çift sarı kart görmesi nedeniyle  4 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 13 bin TL para cezası ile cezalandırılırken, müsabaka hakemlerine yönelik hakem soyunma odası koridorlarında saldırı ve hakaret eylemleri nedeniyle 18 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 4 bin 500 TL para cezası verildi.

Antrenör Cevat Macit ise rakip takım mensuplarına yönelik saldırıları nedeniyle 10 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 6 bin TL para cezası ile cezalandırıldı.