“Hükümetin yatırımlarını sahipleniyorsun, neden Mersin’i ön plana aldırmıyorsun?” | Güney Gazetesi Mersin

“Hükümetin yatırımlarını sahipleniyorsun, neden Mersin’i ön plana aldırmıyorsun?”

Akdeniz Belediyesi Meclisinde faaliyet raporu görüşülürken Başkan Mustafa Gültak’a hükümetin Akdeniz’e yaptığı yatırımları kendi yapmış gibi sahiplendiği eleştirisi geldi. Ayrıca kimi meclis üyeleri Gültak’a, “Kayseri yoğun göç alan iller içerisinde ve öncelikli iller arasına alındı. Mersin’e de yoğun bir depremzede göçü var ki daha da artabilir. Başkanımızdan hiç Mersin’in öncelikli iller olması açısından bir talep dillendirmesini duyamadık. Neden duyamıyoruz?” sorusunu yöneltildi.

“Hükümetin yatırımlarını sahipleniyorsun, neden Mersin’i ön plana aldırmıyorsun?”


 

ELVAN KONUK

Akdeniz Belediyesi Meclisinde 2022 Mali Yılı Faaliyet Raporunun görüşüldü. Faaliyet raporuyla ilgili meclis üyeleri görüş ve eleştirilerini dile getirdi. CHP’li ve HDP’li meclis üyeleri kentsel dönüşüm projesi ve Akdeniz’e yapılan bazı projelerin hükümet yatırımı olduğu ancak Başkan Mustafa Gültak’ın bu yatırımları kendi yapmış gibi gösterdiği eleştirisi geldi.

“ÖNGÖRÜLER TUTMADI”

 

EMEP’li meclis üyesi Halil Kara, “Gelir olarak 2022 yılında 445 milyon 755 bin lira bir tahmini gelir elde edeceğini belirtiyor idaremiz. Ancak 2022 yılında 348 milyon 378 bin lira bir gelir elde edilmiş.  Yani siz 450 milyonluk bir gelir elde edeceğim diyorsunuz ve 350 milyon liralık bir gelir elde ediyorsunuz. Planlanan öngörüler tutmadı” dedi.

Gelir ve gider anlamında 412 milyon liralık gider gerçeklediğini dile getiren, “64 milyon civarında bir gelir gider dengesizliği görünüyor. Aslında iptal edilen ve sonraki yıla aktarılan bir ödenek kısmı var. Burada da ilginç bir şey var belediyemiz işçisine en fazla ücret ödeyen belediye olarak afişler astı. 11 milyon 209 bin iptal dilmiş ödenek var ve bunun 8 milyon 673 bin lirası personel gideri için ayrılan ödenekten.  Bu iptal edilen ödeneği belediyemiz işçilerine verebilirdi” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN’İN ÖNCELİKLİ İLLER ARASINA AYRILMASI KAYNAKLARIN İLİMİZE AKTARILMASINI SAĞLAYACAK”

 

Deprem bölgesinden Mersin’e yoğun 400 binin üzerinde depremzede geldiğini hatırlatan Kara, “Kayseri yoğun göç alan iller içerisinde ve öncelikli iller arasına alındı. Mersin’e de yoğun bir depremzede göçü var ki daha da artabilir. Tabi ki bağrımıza basacağız elimizden geleni yapacağız ama başkanımızdan ben hiç Mersin’in öncelikli iller olması açısından bir talep dillendirmesini duyamadım. Neden duyamıyoruz? Sonuçta ilimizin depremde öncelikli iller arasında olması merkezi idareden kaynakların ilimize aktarılmasını sağlayacaktır. Bu nedenle böyle bir dillendirmenin yapılması gerektiği görüşündeyim” diye konuştu.

Faaliyet raporu oy çokluğuyla onaylanırken Gültak, Mersin’in deprem nedeniyle öncelikli iller arasına alınması konusuyla ilgili açıklama yapmadı.