“Kasada para tutan bir belediye başkanı değilim” | Güney Gazetesi Mersin

“Kasada para tutan bir belediye başkanı değilim”

Yenişehir Belediye Meclisi toplantısında belediye hizmetlerini sürdürebilmek için oluşabilecek oluşabilecek nakit ihtiyacının karşılanması amacıyla Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e borçlanma yetkisi verilmesi görüşüldü. Nakit ihtiyaçlarını ya borçlanarak ya da arsa satışı yaparak çözeceklerini dile getiren Özyiğit, “Hizmete o kadar çok ihtiyaç var ki bir fazla daha park yaparsın, alan yaparsın, okul yaparsın. Dolayısıyla kasada para tutan belediye başkanının çok da makul bir belediye başkanı olduğunu düşünmüyorum” dedi.

“Kasada para tutan bir belediye başkanı değilim”


ELVAN KONUK

Yenişehir Belediye Meclisi Toplantısı Nisan ayı 2. Birleşimi Başkan Abdullah Özyiğit yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda belediye hizmetlerini sürdürebilmek için oluşabilecek nakit ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla ve EYT kapsamında emekli olacak personellerin emekli ikramiyeleri ile tazminatlarının ödenmesinde kullanılmak üzere nakit ihtiyacının karşılanması amacı ile yurtiçi bankalarından iç borçlanma yapılabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklif görüşüldü.

Borçlanma teklifi üzerine konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Kurumlar borçlanabilir.  Bizim amacımız hizmet. Ben kasada para biriktirip de ‘kasamda şu kadar para var, kimseye de ihtiyacım yok, buradan öderim” demem.  O zaman ne için buradayız?  Hizmete o kadar çok ihtiyaç var ki bir fazla daha park yaparsın, alan yaparsın, okul yaparsın. Dolayısıyla kasada para tutan belediye başkanının çok da makul bir belediye başkanı olduğunu düşünmüyorum. Hem borçlanma hem de arsa satışı ile ilgili yetki istediğimizle ilgili haberler yapılmış. Bizim ikisini kullanmak gibi bir isteğimiz yok” dedi.

 

“HAZIRLIKSIZ YAKALANMAMAK İÇİN TEDBİRİ BAŞTAN ALALIM”

 

Borçlanma talebini sadece uygun koşullarda oluşabilecek bir merkezi desteğin değerlendirilmesi hususunda ellerinde hazır olması için istediklerini dile getiren Özyiğit, “Borçlanmak yerine arsa gelirinden elde edeceğimiz payla bu sorunumuzu çözmemiz çok daha efektif geliyor bana. Parayı nereye ihtiyaç varsa oraya harcayacağız.  Bu kurumun EYT’lilere borcunu neden erkenden temin etmek istiyorum. Kapıda beklemesinler bu insanlar sürünmesin.  Biz hazırlıksız yakalanmamak için tedbiri baştan alalım. Her iki yetki de bizde mevcut halde olsun. Zaten nereye harcadığımız bütün denetimlere açık ve hepinizin gözü önünde birlikte vereceğimiz kararlarla oluyor” ifadelerini kullandı.

 

“MERKEZİ BİR KATKI SUNULACAKSA MERSİN İHMAL EDİLMEMELİDİR”

 

Deprem nedeniyle Mersin’in yoğun göç aldığını vurgulayan Özyiğit, “Bütçemizi planlarımıza göre ayırıyoruz ama yetmediği zaman aktarım yapıyoruz. Bilemezsiniz felaketler oluyor, salgınlar oluyor. Depremin ardından şuanda bin tane insana sürekli bakıyoruz. 3 öğün yemeğinden diğer ihtiyaçlarına kadar.  Bu hizmetlerin verilebilmesi nereden bakarsanız bakın kişi başı günlük 300, 400, 500 liradır.  500’ü 1000 ile çarparsak 500 bin eder arkadaşlar onun için çok yüksek sesle ifade ediyoruz. Diyoruz ki Mersin tek bina yıkılmamış olsa da depremden etkilenen illerin başında geliyor. Onun için merkezi bir katkı sunulacaksa Mersin burada ihmal edilmemelidir. En azından bu hizmetleri veren belediyelere destek olunmalıdır. Biz de bilirdik belediye olarak mış gibi yapıp sırtımızı dönelim. Ama bizim yapımızda yok karakterimizde yok. Eğer bu ülkede bir insan ihtiyaç sahibiyse bir felakete uğramışsa bu bir vicdani sorumluluktur, bir insani sorumluluktur. Bunun gereğini Yenişehir halkı adına hep birlikte hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.