Rengahenk hayatlara dokunuyor | Güney Gazetesi Mersin

Rengahenk hayatlara dokunuyor

Doktorlar depremden etkilenen tıp öğrencileri için söyledi

Rengahenk hayatlara dokunuyor


ELVAN KONUK

Depremin ardından yurdun dört bir yanından dayanışma etkinlikleri düzenlenmeye devam ediyor. Şef Yeliz Güzel’in yönetimindeki doktorlardan oluşan Rengahenk grubu depremden etkilenen tıp öğrencileri için sahne aldı.  Depremden etkilenen 160 tıp öğrencisinin tamamının hayatlarına dokunmaya devam etmek için dayanışma konserlerine devam edeceklerini belirten Güzel, “Yeniden kurulacak hayatlar için çorbada tuzumuz olsun istedik” dedi.

 

Yeliz Güzel yönetimindeki Rengahenk müzik grubu geçtiğimiz Cumartesi günü Mersin Kongre ve Sergi Sarayı’nda depremden etkilenen tıp öğrencileri için sahne aldı. Gecenin açılışını yapan Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Reyhangül Baloğlu, Rengahenk grubunu tanıttı.

Baloğlu, “Diyorlar ki bizler birarada yanyana üreterek kendimizi sağaltmayı, bizler dayanışma ile huzurlu hissedebileceğini, bizler öfkemizi üretim alanlarımızla söze dönüştürebileceğimizi bilenleriz. Hikayesi yarıda kalanlarla hikayelerine devam edebilmeleri için hikayesi kaybolanlarla yeni bir hikaye yazmaya başlayabilmeleri için dayanışma göstermeye karar verdik. Biz insan eliyle yaratılmış bu yıkımdan etkilenen her bir bireye dokunmak istiyoruz ama elbette bunun olamayacağı gerçeğinin farkındayız. Mersin Tabip Odası’nın yıllardır var olan burs komisyonunun yıkımdan etkilenen tıp öğrencileriyle dayanışma çağrısını duyunca buradan başlayabileceğimizi düşündük. Çalışmalarımızı yapmamız için mekan sağlayan Mersin Tabip Odası’na salonunu açtığı için Mersin Büyükşehir Belediyesine, çiçek peyzaj düzenlemesi için Yenişehir Belediyesi’ne, Has Künefe’ye ve askıda bilet alan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

“BU GÖSTERİ DAYANIŞMANIN GÜÇLÜ BİR PARÇASI”

 

Organizasyonla ilgili konuşan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Nasır Nesanır ise depremde yakınlarını kaybeden insanlara baş sağlığı diledi. Nesanır, “Bu süreçte 103 hekimimizi kaybettik ve aynı zamanda tıp fakültesinde okuyan öğrencilerimiz ailelerini ve evlerini kaybetti. bu etkinliğin geliri genç meslektaşlarımıza sunulacaktır.  Kabul etme nezaketini gösterdikleri için hepsine teşekkür ederim.Her zaman yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyorum. Deprem sürecinde Tabip Odamızın üyeleri ve dostlarımız çok anlamlı katkılar sundular ve sunmaya devam ediyorlar. Bugün sunduğumuz sanat gösterisi bu dayanışmanın güçlü bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.