“Taşkıran’ın Türk Basketbolunda görev alması skandaldır” | Güney Gazetesi Mersin

“Taşkıran’ın Türk Basketbolunda görev alması skandaldır”

ÇBK Başkanı Serdar Çevirgen Ankara’da oynanan maçta Botaş Kulübü Başkanı Kerim Taşkıran tarafından Başantrenörleri ve oyuncularının üzerine çöp kovası, sus şişesi ve cep telefonu fırlatıldığını söyledi.

“Taşkıran’ın Türk Basketbolunda görev alması skandaldır”


HASAN KÜÇÜK

 

ÇBK Başkanı Serdar Çevirgen, Botaş’la Mersin’de oynadıkları maçta başlayıp Ankara’da devam eden olaylarla ilgili açıklama yaparak, Başantrenör ve oyuncuların üzerine çöp kovası, su şişesi ve cep telefonu fırlatan Botaş Spor Kulübü Başkanı Kerim Taşkıran'la ilgili gerekli mercilere başvuru yaptıklarını söyledi.

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Yenişehir Belediyesi ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nihal Aydoğan Sezonu play-off yarı final karşılaşmalarında seride durumu 2-0 yaparak Botaş’ı elemişti.

Her iki maçta da yaşanan olaylar basketbol severlerin tepkisini çekti. ÇBK Başkanı Serdar Çevirgen yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı.  

 

“MENAJER SOYUNMA ODASINA DALIP BAŞANTÖRÖRÜMÜZE SALDIRDI”

BOTAŞ'ın genel menajerliğini yapan şahsın sahalarında oynanan ilk maçta, takımıyla ilgilenmek yerine odağını maçı germeye adadığını ifade eden Çevirgen, “Başantrenörümüzün, A Takıma çıkardığı eski bir oyuncusuyla, bir faul pozisyonu üzerine bir diyalog yaşanmış, olay büyümeden kapanmıştır. Fakat Koç-oyuncu arasında olabilecek bu diyaloga, spor kültürüyle alakası olmayan liyakatsiz bir yönetici tarafından işgüzarca dahil olunmuştur. BOTAŞ menajeri başantrenörümüzün üzerine yürüyüp, ağza alınmayacak küfürler etmiş, bununla da yetinmeyerek, saha kenarında, liseli ergenler gibi antrenörümüzü dışarıya davet edip, tehditler savurmuştur. Devre arasında ise soyunma odamıza dalarak Başantrenörümüze saldırmıştır. Bunun üzerine seyircilerimiz ve yöneticilerimiz haklı olarak kendisine müdahalede bulunmuş, hiçbir deplasmanda kabul edilmeyecek bu hareketler için kendisine tepki göstermiştir. Bir genel menajerden ziyade, ergen bir amigo gibi davranan bu şahıs, bir görüntüsünde de kendisinin hatalı olduğunu itiraf etmiştir. Maç sonunda yapılan resmi kulüp açıklamasında yalan beyanlarda bulunan bu şahıs, bir devlet kurumu adına alenen yalan söylemiştir. Üzerindeki pardesüden aldığı cesaretle de olsa gerek boş tehditler savuran bu şahıs, boş tehditler savurarak ilk maçtaki olayların yaşanmasına sebep olmuştur” dedi.

 

“BAŞANTRENÖRÜMÜZÜN VE OYUNCULARIMIZIN ÜZERİNE ÇÖP KOVASI FIRLATILDI”

Ankara’da oynanan maçta yaşanan skandalların ise olayı bambaşka bir seviyeye taşıdığını vurgulayan Çevirgen, “İlk maçtaki gerginliğin önüne geçmek için herhangi bir yöneticimiz bu maça gitmedi. Bu maçın sonunda BOTAŞ Genel Menajeri sahaya dalarak olayları yine alevlendirdi. Ardından kulüp başkanı Kerim Taşkıran sporcularımızın ve Başantrenörümüzün üzerine çöp kovası, su şişesi ve cep telefonu fırlatarak, Türk spor tarihinin en kötü görüntüleri arasına bir kez daha girecek eylemlerde bulunmuştur. Davranış bozuklukları basketbol camiası tarafından bilinen Kerim Taşkıran'ın bu ilk skandalı olmamakla birlikte, umuyoruz ki alacağı cezalarla son skandalı olacaktır. Kulübümüz, sporcularımız, genel menajerimiz Taşkıran’ın saldırılarıyla ilgili gerekli mercilere başvuru yapmıştır” şeklinde konuştu.

 

“BOTAŞ KÜLTÜRÜNÜ ÇÖP ETMİŞTİR”

Play-off serilerinde kaybetme alışkanlıklarının ruh hallerine yansıması nedeniyle olayların yaşandığını tahmin ettiklerini anlatan Çevirgen şöyle devam etti: “Canlı yayınlanan bir maçta, sporculara ve antrenörlere yönelik umarsızca şiddet eylemlerinde bulunan BOTAŞ Spor Kulübü Başkanı Kerim Taşkıran'ın, Türk sporunun herhangi bir kademesinde görev yapmaya devam etmesi büyük bir skandaldır. Bu şahsın, bir sporcu fabrikası olan Botaş Spor Kulübü'ne neden başkan olduğu, kulübü Ankara'ya taşıyarak kimliksiz bir takıma dönüştürdüğü ve başkanlığında Botaş kültürünü tamamen çöp ettiği, daha önce sporcu fabrikası olarak anılan bir kulübü tamamen iflas ettirdiği tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Son olarak, saldırı eylemi sırasında görülen kimliği belirsiz, ucube mafya bozuntusu kişileri, nerede oynanırsa oynansın iki takım arasında oynanacak ilk maça davet ediyoruz.”

 

“EV SAHİPLİĞİMİZ TÜM BASKETBOL CAMİASI TARAFINDAN BİLİNMEKTEDİR”

Şehirlerine gelen misafir kulüplere yaptıkları ev sahipliğinin tüm Avrupa ve Türk Basketbolu tarafından bilindiğini ifade eden Çevirgen “Mütekabiliyet ilkemiz gereğince, tüm misafir kulüplere, bize göstermiş oldukları ev sahipliği ayarında ağırlamada bulunmuşuzdur. Bu bağlamda, kulübümüze, hele hele kendi sahamızda ahlaki değerler dışında hareket edilmesine müsaade etmediğimizi, bundan sonra da etmeyeceğimizi kamuoyuna arz ederiz. Başta oyuncularım olmak üzere, tüm teknik ekimize ve yöneticilerimize, bu skandallar arasından sıyrılıp play-off finaline yükselmelerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


  “Taşkıran’ın Türk Basketbolunda görev alması skandaldır”