Türk Polis Teşkilatı 178 Yaşında | Güney Gazetesi Mersin

Türk Polis Teşkilatı 178 Yaşında

Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından Türk Polis Teşkilatının 178. Kuruluş yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı 178 Yaşında


MAYSA DERYAYEVA

 

Türk Polis Teşkilatının 178. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan törende Mersin Emniyet Müdürlüğü, Mersin Polis Hizmetlerini Destekleme Derneği ve Mersin Şehir Altuğ Verdi Polis Akademisi çelenk sunumu yaptı.

 

 

 

Törenin açılış konuşmasını yapan Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Türk Polis Teşkilatının her zaman devletinin emrinde milletinin hizmetinde olduğunu söyledi.

Aslan, “Bugün Türk milletinin sevgi, güven ve itimadını kazanmış Türk Polis Teşkilatının 178. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Emniyet Teşkilatı daima demokratik hukuk devletinin ve Atatürk İlke ve İnkılaplarının teminatı olmuştur. 1845 yılında kurulan ve bugün 178. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız bugünde milletimiz, kahraman polisiyle, emniyet teşkilatıyla gurur duymaktadır. Şehitlik mertebesine ulaşan ve Gazilik onuruna erişen vatanımızın asil evlatlarına şükranlarımı sunarım. Onlar hakları hiçbir zaman ödenemeyecek kahramanlarımızdır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi bizler birlik ve beraberliğimizi koruyarak suç ve suçluyla mücadelenin yanı sıra tüm terör örgütleri ve çetelerle bunların uzantılarıyla mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Emniyet Teşkilatı olarak üzerimize düşen vazifelerin, sorumlulukların farkındayız ve bizler huzur şehri Mersinimizi daha huzurlu ve güvenli yapmak adına büyük bir gayretle çalışıyoruz” dedi.